Avrupa Para Piyasası Anketi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Para Piyasası Anketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 12:06

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), "Avrupa Para Piyasası Anketi 2014" sonuçlarına göre, avro para piyasası segmentlerinde toplam ciro, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 artarak 79 trilyon Euro olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bu yıl 101 bankanın katıldığı anketin sonuçları, genel cironun bir çok alanda arttığını, iyileşmenin özellikle teminatsız piyasalarda belirginleşirken, en geniş para pazarı segmenti olan teminatlı piyasalarda da ciro artışı yaşandığını ortaya koydu.

Ankete göre, avro para piyasası segmentlerinde toplam ciro yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4 artarak 79 trilyon Euro oldu. Teminatsız piyasalarda, bankaların nakit borçlanması yüzde 54 artarak, 2,56 trilyon Euro'ya, söz konusu bankaların kredi oranıysa yüzde 24 artarak 2,2 trilyon Euro'ya ulaştı.

Avrupa merkez bankaları sistemi uzmanları, ECB ve AB üyesi ulusal merkez bankası uzmanlarınca gerçekleştirilen anket, 1999 yılından buy ana yıllık olarak mevcut yılın ikinci çeyreği ile önceki yılın ikinci çeyreğine ilişkin verileri karşılaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!