Kaçakların denizde can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Kaçakların denizde can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

SAHİL Güvenlik Ege bölge Komutanlığı ekipleri, Datça, Ayvalık ve Kuşadası açıklarındaki devriyeleri sırasında, Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 105 kişiyi yakaladı. Lastik botlarla adalara geçmeye çalışan kaçakların dalgaların da etkisiyle denize düştükleri ve boğulmaktan son anda kurtarılmaları da sahil güvenlik ekiplerinin çektikleri görüntülerde yer aldı.

Haberin Devamı

Özellikle yaz aylarında Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemek için devriyeleri sıklaştıran ve 24 saat esasına göre sürekli kontrollerde bulanan Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, ilk olarak Datça Bozburun Limanı’ndaü, ’Gülşah 1’ isimli yelkenli içerisinde Suriye ve Filistin uyruklu 51 kaçağı yakaladı. Yelkenlide bulunan Türk organizatör de gözaltına alındı.

LASTİK BOTLARLA ÖLÜM YOLCULUĞU

Bu arada Ayvalık Güneş Adası açıklarıyla Kuşadası Pamucak açıklarında yine devriye devriye görevi yapan ekipler, lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları fark etti. Ekipler, açık denizde dalgaların da etkisiyle, denize düşen kaçakların da aralarında bulunduğu 55 kişiyi ölümden kurtardı. Ekiplerin kurtarma çalışmaları hem kendilerinin hem de teknelerin kameralarınca kaydedildi. Soğuktan da etkilenen kaçaklara, sahil güvenlik botlarında ilk müdahaleleri yapıldı. Karaya çıkartılan kaçaklardan tedaviye ihtiyacı olanlar, hastaneye kaldırıldı. Diğerleri ise bölgelerindeki yabancılar şube müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

2013 yılı içerisinde 251 olayda 6 bin 937 kaçağı yakalayan ekipler, bu yılın ilk 10 aylık bölümünde ise 435 olayda, 10 bin 943 kaçak yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!