Arkas Spor hem yarışacak hem gençleri kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Arkas Spor hem yarışacak hem gençleri kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 13:10

Erkekler Voleybol Birinci Ligi ekiplerinden Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, "Türkiye ligi her sene daha da güçleniyor" dedi.

Haberin Devamı

Hoag, sezona hazır olmadıklarını, zamanla daha iyi duruma geleceklerini söyledi. Yaz döneminde Gavin Schmitt, Gordon Perrin ve Kevin Tillie'nin Dünya Şampiyonası'nda mücadele ettiğini hatırlatan Hoag, şöyle konuştu:

"Onlar çok iyi seviyedeler. Sadece pasörlerle çalışması lazım. Şu anda sadece iki orta oyuncumuz sağlıklı. Hakkı ve genç oyuncumuz Çağatay var. Diğerlerinin iyileşmesiyle bu mevkide daha iyi duruma geleceğiz. Türkiye ligi her sene daha da güçleniyor. O nedenle bu sene lig daha zor olacak. Halkbank gücünü koruyor, diğer ekipler de iyi yatırım yapıp kadrolarını güçlendirdiler."

Hoag, ligdeki rakipleri Halbank'ın çok güçlü konumda olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sezon play-off finali oynayıp Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkını elde etmek istiyoruz. Halbank çok yatırım yaptı ve çok ilerde gözüküyor. Biz bu sene de genç oyunculara yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Bundaki amacımız Arkas'ın geleceğine yatırım yapmak. Genç oyuncuların gelişimini sağlayıp, Arkas'ın geleceğini bu oyuncularla kurmak."

Avrupa Kupası

CEV Kupası'nda ilk turda karşılaşacakları Bulgar ekibi CVC Gabrovo'yu eleyeceklerini belirten Hoag, "İlk tur için endişem yok, daha sonra olası rakiplerimiz arasında yer alan Fransa ve Polonya temsilcilerini saf dışı bırakmak için daha iyi oynamamız lazım. Avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Hoag, Erkekler Voleybol İkinci Ligi ekiplerinden BAL Spor ChokOliva ile işbirliği içinde olduklarını kaydederek, "Onların amacı doğrultusunda genç oyuncularımızı takımlarına veriyoruz. Genç oyuncular forma şansı buluyor. Bu sayede BAL Spor'un üst lige çıkmasına yardım etmek istiyoruz" diye konuştu.

BAL Spor ChokOliva'da forma giyen oğlu Christopher Hoag'un voleybolun her yönüyle iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan Hoag, "Servis karşılamada, defansta takıma katkı verecektir. Gökhan Öner, Kurdziuk'le genç oyunculara yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kanada Milli Takımı ile yaz döneminin de yoğun geçtiğini anlatan Hoag, "Yaz dönemiyle ilgili Kanada Olimpiyat Komitesi'ne bir rapor hazırlıyorum. Dünya Ligi çok yoğundu ve çok seyahat programı vardı. İlk bölümde başarılıydık ama sakatlıklarla düşüş yaşadık. Bu süreç genç oyuncular için de fırsat oldu" şeklinde konuştu.

Türkiye Ligi

Lige pazar günkü Galatasaray FXTCR maçıyla başlayacak Arkas Spor, ilk devrede sırasıyla Palandöken Belediyesi (D), İnegöl Belediyesi (D), Beşiktaş, Gümüşhane Torul Gençlik (D), Halkbank, Fenerbahçe (D), Ziraat Bankası, Maliye Milli Piyango (D), İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Şahinbey Belediyesi (D) ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!