Çanakkale'nin Oda ve Borsaları toplandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalenin Oda ve Borsaları toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

ÇANAKKALE’deki oda ve borsa kuruluşları; kentin ortak sorunlarını incelemek, temsilcilerinin görüşlerini belirlemek ve çareler aramak amacıyla toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ev sahipliğinde Biga Ticaret Borsası Konferans Salonu’ndaki toplantıya; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Meclis Başkanı Abdullah Deniz, BTSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Mesut Okyay, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İbrahim Özen katıldı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan’ın yönettiği oda ve borsalar ortak toplantısında; odaların meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterleri de yer aldı. Toplantıya ayrıca ÇTSO’dan Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Hasan Yürükçü, Mustafa Kansu ve Selçuk Semizoğlu da katıldı.

YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖRÜŞÜLDÜ

Haberin Devamı

Çanakkale’nin yöresel ürünlerinin tanıtılacağı, 22-26 Ekim tarihlerinde Antalya’da yapılacak, Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) açılacak Çanakkale standı ile 1-5 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul Feshane’de düzenlenecek Çanakkale Tanıtım Günleri konuları toplantıda ele alındı. Yörex Fuarı ve Feshane Çanakkale Tanıtım Günleri’nde Çanakkale kurumlarına ayrılan stand alanı ve katılım payları konularının görüşüldüğü toplantıda; kentin oda ve borsa başkanları, fuarlarda iş bağlantısı yapılması gerektiğini, geri dönüşü olan fuarların Çanakkale için daha verimli geçtiği konusunda fikir birliğine vardı.

FAALİYETLER GÖRÜŞÜLDÜ

BTSO Başkanı Şadan Doğan, dört ayda bir yapılması gereken ortak toplantıların kentin ortak sorunlarını incelemek, temsilcilerinin görüşlerini belirlemek ve çareler aramak amacıyla yapıldığını bildirdi. Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan kentteki Organize Sanayi Bölgeleri masaya yatırıldı. BTSO Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale’de iki OSB bulunduğunu, ÇTSO’nun Ezine Gıda İhtisas OSB, Çan’da ise Dr. İbrahim Bodur OSB’sini kurma çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı. Doğan, Biga’ya da Gıda İhtisas OSB kurmayı planladıklarını ayrıca Deri Sanayi İhtisas OSB oluşturulmasının da düşünceleri arasında olduğunu kaydetti. Toplantıda söz alan Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan, Ezine’de Gıda İhtisas OSB kurulmasının Çanakkale tarım ve ekonomisine katkısının sınırlı olacağını; ancak stratejik konumu ve ihracat pazarlarına yakınlığı gibi nedenle Biga’da kurulmasının daha olumlu olacağını savundu.

Haberin Devamı

EZİNE’YE GIDA İHTİSAS OSB

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ülkenin Avrupa Birliği ülkelerine başta peynir olmak üzere süt ve süt ürünleri ihraç edememesinin temel nedeninin OSB içinde üretilememesi ve paketlenememesi olduğunu söyledi. Ezine Gıda İhtisas OSB’sinin ihracat pazarlarının önünü açacağını söyleyen Bülend Engin, "Süt ürünleri ihracatı yapamıyoruz. Avrupa’ya süt ürünlerinin girmemesinin nedeni OSB şartlarında üretim yapılamamasıdır. Peynircilik ve süt ürünlerinin daha gelişmiş olmasından dolayı Gıda İhtisas OSB’nin Ezine’de kurulması daha olumlu olacaktır. Ezine’ye yaparız, başarırız, inşallah Biga’ya da daha büyük bir Gıda İhtisas OSB yaparız" diye konuştu.

Haberin Devamı

DENİZ UÇAĞI SEFERLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı da Biga’nın Karabiga Beldesi ile İstanbul arasında yapılması planlanan deniz uçağı seferleri de görüşüldü. BTSO Başkanı Şadan Doğan, deniz uçağı seferleri için özel bir firmayla görüşme yaptıklarını ve ilk aşamada olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Aynı zamanda Karabiga’da faaliyet gösteren İÇDAŞ demir çelik fabrikasının da Genel Müdürü olan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, "Biz firma ile belli bir noktaya geldik. Tam Çanakkale-İstanbul uçak seferlerine başlayacakken ’Boğazlara deniz uçakları inemez’ şeklinde bir yönetmelik çıktı. Başka yerler aradık, bulamadık. Bunun üzerine Şadan Doğan’a pas ettik, ’Buyurun siz yapın’ dedik. İÇDAŞ’ın Karabiga’daki limanları deniz uçağı seferlerine de Çanakkale sınırlarında faaliyet gösteren KOBİ’lere de açıktır. Devletin aldığı harçların dışında bir ücret almayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Oda ve borsalar ortak toplantısından sonra katılımcılar Karabiga’da gerçekleşen ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın da katıldığı akşam yemeğinde tekrar bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!