Bodrum Cup heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Cup heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 11:36

Bu yıl 26. kez düzenlenecek olan “Bodrum Cup” Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları 20-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Bodrum’da başlayarak, Yunanistan’ın Kalimnos ve Leros adalarına uğradıktan sonra Yalıkavak – Bodrum etabı ile sona erecek. 26. Bodrum Cup Yat yarışları Palmarina Bodrum ve Çağdaş Holding sponsorluğunda yapılacak.

Haberin Devamı

Bodrum Kalesi önünden başlayacak yarış öncesinde yaklaşık 800 tekne ve personeli karada ve denizde kortej geçişi yapacak. Yarışmalar Bodrum - Yalıkavak ile Yunanistan'a ait Kalimnos ve Leros rotalarında düzenlenecek. Yarışmaya 150 ahşap yat ile aralarında turistlerin de bulunduğu 2 bin kişi katılacak. Era Bodrum Yelken Kulübü’nce 1989’dan bu yana düzenlenen Bodrum Cup, tüm dünyada yolcuların da yarışlarda hazır bulunduğu en büyük sportif deniz festivallerinden biri. Genellikle mavi yolculuk ile ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap kategorisi dışında, polyester yatların çoğunlukta olduğu IRC sınıfında da geniş katılım olacak. Bu yıl ilk kez katamaranların da yarışacağı 26. Bodrum Cup’ta ahşap olmayan yatların yarışları BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından organize edilecek ve yürütülecek. Toplam 75 deniz mili uzunluğunda beş etapta tamamlanacak yarışlarda ilk gün rota Bodrum’dan başlayıp, yine Bodrum da bitecek. Sırasıyla Kalimnos, Leros, ve Yalıkavak Palmarina rotalarında sürecek 26. Bodrum Cup Yalıkavak - Bodrum etabı ile son bulacak.

113 YAŞINDA

Haberin Devamı

Dev ahşap yatlar 21 Ekim Salı günü sabahı Bodrum Kalesi açıklarından yelkenlerini açacak. İlk gün yatlar 13 millik Bodrum - Bodrum etabında mücadele edecek. Yarışmaların ikinci gününde ise yatlar 9 millik Bodrum - Kilimli (Kalimnos) etabında mücadele ederken üçüncü gün ise 16 millik Kilimli - Leros Adası etabı yapılacak. 4'üncü günde yelkenciler 21 millik Leros - Yalıkavak etabının ardından son gün 25 Ekim'de 14 millik Yalıkavak Bodrum etabının ardından aynı akşam ödüller verilecek. Bu yılki yat festivali, kategorilerinde son üç yılda dereceye giren 'Daima, Sıla, Montenegro, Kaya Güneri, Kuğu, Büyük Murat, Ayaz, STS Bodrum Okul Gemisi, Elele, Vals, Dolfin, Portebello, Jasmin, Le Pierre, Aksona Mancorna, Aliko, Ruhum, Artemisia, Nostalgia' yatlarının kapışmasına sahne olacak. Festivalde bu yıl yine en büyük ilgiyi, 15 yıldır yarışmalara aralıksız katılan İngiliz elektrik mühendisi David Ross'un 113 yaşındaki 'Rhea' isimli eski ahşap teknenin göreceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

EGE BARIŞINA KATKI

Yarışmanın Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yatlar Yelken Yarışı'nın bir spor aktivitesinden ziyade, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi ve şenlik özelliği taşıdığını söyledi. Aras, "Bodrum Cup sadece bir yelken yarışı değildir. Fotoğraf karelerinin dışında ülkemiz zenginliklerini alışık olmayan görüntülerle sunarak Bodrum'u Ege'yi ve ülkemizi tanıtıyoruz. 25 yılda yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı yarışmalarda dünya mavi yolculuk ile tanışma fırsatı bulurken Bodrum tersanelerinde milyon dolarlara mal olan 50 metreye kadar ahşap yatlar yapılmaya ve dünyanın dört bir yanından sipariş geliyor. Dünyanın dört bir yanında Bodrum guletlerini görmeniz mümkün. En büyük sıkıntı bugüne kadar büyük bir hızla gelişen sektör için halen Bodrum'da tam donanımlı modern tersane bölgesi ve liman yapılamamış olmasıdır. Yunanistan'ın rotaya dahil edilmesi, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi'ne başvuran Yunan dost ve komşularımızın daveti üzerine sağlandı. Bu bakımdan, komşumuz ile uluslararası ilişkilerimizin gerek dostluk gerekse ticari bağların güçlenmesi yönünden gelişmesine de katkıda bulundu. Bodrum Cup Ege Denizi'nde barışa da önemli katkıda sağlayacak" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum Cup'ın 25 yılda gerek Türk gerekse dünya medyası tarafından yakından izlendiğini belirten Erman Aras "Sadece ulusal basın değil, turizm, yatçılık ve deniz sporları ile ilgili sektörel yayınlar da her yıl The Bodrum Cup'ı izleyip muhabir görevlendirdiler. Bu yazar ve muhabirler sadece mavi yolculuk ve deniz turizminin rotaları hakkında değil, ülkenin diğer güzellik ve cazibeleri hakkında da hem bilgilendirildi hem de okuyucularına bilgi aktardılar. Bodrum Cup bu açıdan da Türkiye'nin tanıtımına çok önemli katkılarda bulundu" diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!