İzmir üniversitelerinden finans atağı

Güncelleme Tarihi:

İzmir üniversitelerinden finans atağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 11:19

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyelerinde öğretim üyelerinin ve öğrencilerin finans piyasalarına ilişkin uygulamaların yapılabileceği finans laboratuvarlarını hizmete açıyor.

Haberin Devamı

Finnet Elektronik Yayıncılık ve Inforce Eğitim ve Danışmanlık firmaları tarafından yürütülen, Ata Online Yatırım ve Foreks Bilgi İletişim tarafından desteklenen proje kapsamındaki laboratuvarlarda Finnet’in finansal analiz yazılımları, Ata Tradebook borsa simülatörü ve Foreks veri yayın ekranı bulunuyor. Finans laboratuvarlarının bulunduğu üniversitelerde ödüllü portföy yönetim yarışmaları ile tanınmış piyasa profesyonellerinin katılacağı söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.

'BİREBİR TECRÜBE KAZANDIRACAK'
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yasemin Arbak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin finansal piyasalar konusunda birebir tecrübe kazanabilecekleri bir ortamın hazırlanması düşüncesinden hareket eden Fakültemiz, bir finans laboratuvarının kurulumu için çalışmalara başladı ve yine öğrencilerimizin hayalleri doğrultusunda onlara birebir uygulama yapabilecekleri Oda Borsa'yı hazırladı. İnanıyorum ki ‘Oda Borsa’nın açılışı ile birlikte Türkiye’nin saygın finans akademisyenlerini bünyesinde bulunduran DEÜ İşletme Fakültesi iş dünyası ile var olan iletişimini bir adım daha ileriye taşımış olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Jülide Kesken ise "Üniversitemizin BAP desteği ile açılacak olan finans laboratuvarı sayesinde teorik bilgiler uygulamaya dökülebilecek, fakültemizde verilen lisans ve lisansüstü finans derslerinin uygulama örnekleri ile desteklenmesi sağlanmış olacaktır. Finans laboratuvarı ile gerek öğrenciler gerekse öğretim üyeleri finansal piyasalar ve makroekonomik gelişmeleri yakından takip edecek, ilgili verilere kolayca ulaşım sağlama olanağına kavuşacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İzmir’deki Finans Laboratuvarlarının resmi açılışları 20 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!