Savcılık yeni adliye yeri için spor tesislerini istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcılık yeni adliye yeri için spor tesislerini istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 11:03

AYDIN Büyükşehir Belediye Meclisi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Efeler’deki Hüseyin Aksu Spor Tesisleri ile Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait Adliye Sarayı Binası’nın takas konusunu görüştü. Talep meclisten oy birliği ile encümene sevk edildi.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci toplantısını, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. 12 üyenin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, 23 gündem maddesi görüşüldü. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Efeler’deki Hüseyin Aksu Spor Tesisleri ile Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adliye Sarayı Binası’nın takas edilmesi talebi, oy birliği ile encümene sevk edildi.

"SİYASETE DÖKÜLMESİN"

Aydın’a yeni Adliye Binası’nın yapılmasının ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özlem Çerçioğlu, "Adliye Binası, uzun süre kullanılacağı için yer konusunun titizlikle seçilmesi gerekiyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan belediyemize resmi yazı geldi. Hüseyin Aksu Spor Tesisleri’ni istiyorlar. İstenilen yer oldukça büyüktür. Biz bu yerin, hepsinin verilemeyeceğini de ifade ettik. Ama son karar meclisindir. Encümenimiz gidip yeri incelesin. Takas yapılacak iki yerin, rakamlarını belirlesin. Bu iş, siyasete dökülmesin. Aydın’a hizmet olarak düşünülsün. Çünkü merkezi hükümet, Aydın’a bu hizmet için karar vermiştir. Adliye Binası’nın yapılmasının maddi külfeti de yüksektir. Madem böyle bir hizmet var kaçırılmaması gerekiyor. Mutlaka yatırımın Aydın’a yapılması gerekiyor" dedi.

BÖLGE HALİ İÇİN BURSA’YA GİDİLECEK

Öte yandan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’ne yapılması için İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin de aralarında bulunduğu 16 kişilik heyetin, 28 Ekim’de Bursa Hali’ni incelemeye gideceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!