İstanbul’da doğdu dünya çapında fenomen oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da doğdu dünya çapında fenomen oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

İyi haber...Türkiye’nin de en sonunda lüks tüketimde dünya çapında ünlü bir markası oldu: Rita Ora, Miley Cyrus gibi isimlerin müdavimi olduğu Les Benjamins. İlk defilesi öncesi markanın yaratıcısı Bünyamin Aydın ve modelleri Ayşe-Elif Boyner’le kulisteydik.

Haberin Devamı

Bünyamin Aydın henüz 26 yaşında. Ama sadece üç yılda lüks tüketimde Türkiye’nin en çok tanınan markasını yarattı. Londra’daki Harvey Nichols, New York Saks Fifth Avenue, Selfridges, Browns gibi en ‘baba’ 280 mağazada satılan, Jared Leto, Rita Ora, Barbara Palvin gibi yıldızların gönüllü modelliğini yaptığı markasının adı ‘Les Benjamins.’ Bir tişört koleksiyonuyla yola çıkan Les Benjamins, bu sezon kadın-erkek koleksiyonlarıyla hedef büyüttü. İstanbul Moda Haftası’ndaki ilk defilesinde modelleri iddialıydı: Ayşe-Elif Boyner ve Melisa Tapan. Üstüne bir de davetli listesi vardı ön sırada. Sevil Sabancı, Ümit Boyner, Atiye, Gökhan Özoğuz, Meltem Cumbul gibi isimleri salona doldurmak herkesin harcı değil. Peki bu işin sırrı ne, sadece üç yılda bu kadar popüler bir marka nasıl yaratılıyor?

Haberin Devamı

İstanbul’da doğdu dünya çapında fenomen oldu

Soldan sağa: Ayşe Boyner, Bünyamin Aydın ve Elif Boyner

Neden bugüne kadar kimse bu denli başarılı olamadı? Geçen perşembe Ortadoğu için barış mesajları veren koleksiyonunu tanıtan Aydın şöyle açıkladı: “İş sadece tasarımla bitmiyor, işin sırrı buna bir operasyon, bir strateji olarak bakmakta. Yani sizi temsil eden isimlerden, satış noktalarına herşeyi iyi seçmek ve yönetmek zorundasınız. Yoksa tasarımlarınız istediği kadar muhteşem olsun, zamanında mağazaya sokamıyorsanız ya da görünür noktalarda olmazsanız, iş yatar. Jared Leto örneğini alalım: Los Angeles’ta bir butikte tasarımlarımızı gördü ve hastası oldu. Şimdi modelliğimizi yapıyor. Bu kadar basit. ”

İstanbul’da doğdu dünya çapında fenomen oldu

Top model Barbara Palvin markanın hayranlarından.

Ona göre iş bu kadar basit ama olayın büyüsünü bir de karşı taraftan, hayran grubundan dinlemek istedik. Defile öncesi podyumda yer alacak Ayşe-Elif Boyner neden ilk kez bin marka için modellik yapmayı kabul ettiklerini şöyle anlattı: “Ayşe’nin tarzı biraz anneanne, biraz cool karışık. Ben de maskülen bir tarza sahibim, jean’ler, tişörtler filan. Dünya çapında da yeni havalının tanımı bu. Haliyle Les Benjamins tasarımları tarzımıza hayli uygun. Onun için biraz heyecanlansak da podyuma çıkmaktan çekinmedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!