Çözüm süreci hareketlenecek

Güncelleme Tarihi:

Çözüm süreci hareketlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 00:59

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm sürecinde önümüzdeki günlerde büyük bir hareketlilik olacağını söyledi. Abdullah Öcalan’ın kaldığı cezaevinin değiştirileceği iddiaları için, “Böyle bir şey söz konusu değil” diyen Atalay, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÜRPRİZ UNSURLAR TAŞIYABİLİR

“İç Güvenlik Reformu üzerinde çalışılıyor. Çok sürpriz diyebileceğim bazı unsurlar taşıyabilir. Özgürlük-güvenlik dengesi AK Parti hükümetlerinin en hassas noktasıdır. Onu sarsmayız. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran ama bireysel özgürlükleri daha bir garanti alan bir çalışmadır. AB ile müzakere eden bir ülkeyiz. İç mevzuatımızı oluştururken AB normlarını gözetiriz.
Bazen hukukta boşluk ya da zayıf noktalar olabilir. (Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla dinleme yapılabilmesi) Bu uygulanan kısa sürede Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nın kendi tespitleri; önleyici kararlar verilemez oldu. Sulh ceza hâkimleri karar verecek. Bingöl’de olduğu gibi zorluklar yaşıyorsanız, ve 2 polisinizi şehit veriyorsanız, bunları devlet düşünecek. Yasalar donuk değildir. Allah emri de değildir.

Haberin Devamı

ZEVZEK İFADELER

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’le bugünleri mukayese ediyor. İnsan utanır. Elin adamı sorar, 12 Eylül’ü hiç bilmiyor herhalde. 12 Eylül’de gözaltı süresi 90 gündü. CHP’nin Sözcüsü Başbakanımızla ilgili çok seviyesiz ifadeler kullanıyor. Kendisi de seviyesizliğin farkında, ‘Bunlar suç değildir’ diyor bir yerinde. Çok zevzek ifadeler. Sen kim oluyorsun?

YOL HARİTASI HAZIRLANDI


Dün (önceki gün) çözüm süreci toplantısı yapıldı. Yol haritası büyük oranda hazırlandı. Toplantıdan sonra yeni diyaloglar gündemde. Akil İnsanlar’ı yeniden toplantıya çağırıyoruz. Çözüm süreci hareketliliğini önümüzdeki günlerde siz de göreceksiniz.

OSMANLI OCAKLARIYLA BAĞ YOK

Partimizle yoğun irtibat içinde olduklarını ifade ediyorlar. O ve bunun gibi örgütlenmelerle irtibatımız yok. Bu kuruluşla AK Parti’nin hiçbir bağı yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!