Ergenekon ‘Adalet Bakanı’ da HSYK’da

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon ‘Adalet Bakanı’ da HSYK’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 00:59

12 Ekim’de HSYK üyeliğine ‘Ergenekon şüphelisi’ Başsavcı Metin Yandırmaz’ın seçilmesinin ardından bu kez, aynı davanın delil klasörlerinde isminin ‘Ergenekon’un Adalet Bakanı’ olarak geçtiği basına yansıyan, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez, Türkiye Adalet Akademisi (TAA) kontenjanından HSYK asıl üyeliğine seçildi. Kerkez, seçildiği toplantı sonrasındaki ilk açıklamasında “İnşallah hayırlı olur Türkiye için, yargı camiamız için” dedi.

Haberin Devamı

29 ÜYE 24 OY

TAA Olağanüstü Genel Kurulu dün HSYK’ya 1 asıl 1 yedek üye seçmek üzere 29 üyeyle toplandı. Seçimde, Kerkez’in yanı sıra Danıştay Üyesi ve Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Musa Heybet ve Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç yarıştı. Kerkez, 29 üyenin 24’ünün oyunu aldı ve ilk sırada asıl üye seçildi. Akademi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç ise 12 oyla yedek üye seçildi. TAA üyesi olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Temsilcisi Avukat Zafer Köken, Olağanüstü Genel Kurul’a katılmadı. Toplantı öncesi TAA’ya gelen Bozdağ, oy kullanmadan ayrıldı.
Ergenekon iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan ve o dönem medyaya yansıyan belge, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Bakanlar Kurulu’ üst yazısıyla başlıyor. Hemen altında, Başbakan olarak Ergenekon sanıklarının avukatlığını da yürüten Yusuf Erikel’in adı yer alıyor. Belgede ‘Adalet Bakanı’ olarak ise Ömer Kerkez adı geçiyor.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN ATAYACAKLARI KALDI

TAA kontenjanından 1 asıl ve 1 yedek üye seçimiyle birlikte HSYK üyeliği seçim süreci tamamlandı. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı 4 ismin görev süresi ise 22 Ekim’de sona eriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kontenjandan hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından 4 HSYK üyesini doğrudan atayacak. Böylece, HSYK’nın 22 asıl ve 12 yedek üyesinin tümü belirlenmiş olacak. Yeni HSYK, 27 Ekim’de göreve başlayacak.

KİMDİR?

1 Temmuz 1966’da Antakya’da doğan Ömer Kerkez, ilk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. 1993’te Elbistan Cumhuriyet Savcısı olarak mesleğe başladı. Daha sonra Kozluk Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Sırasıyla Personel Genel Müdürlüğü’nde, Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nde Tetkik Hâkimliği ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 11 Nisan 2013’te Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kerkez, evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede Almanca biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!