Üniversite mezunu ‘evini’ kaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite mezunu ‘evini’ kaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 02:06

Telefon dolandırıcıları, ev ekonomisi bölümü mezunu emekli bir memuru da kurbanları arasına ekledi. Kocasını geçen yıl kaybeden D.T. (56), geçtiğimiz günlerde cep telefonundan arandı.

Haberin Devamı

CAMİYE ATTI

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, D.T.’ye hesabından bir miktar paranın terör örgütüne aktarıldığını ama durumu düzelteceklerini söylediler. Bu kişilerin yönlendirmesiyle D.T., ev almak için biriktirdiği bankadaki 30 bin TL’sini çekerek, tarif edilen caminin bahçesine bıraktı. Telefondaki dolandırıcılar tarafından 50 bin TL bırakmadığı için bir de azarlanan D.T., “Karşımda polis görmek istiyorum” isteğine yanıt alamayınca, dolandırıldığını anladı.

‘Anlamadım, kızıp azarladı’

D.T. başından geçenleri şöyle anlattı: “Arayan kişi kendisini Asayiş’ten komiser Hikmet Us olarak tanıttı. ‘Hemen evden çıkın. Şarjınızı da yanınıza alın. En yakın polis karakoluna gidin’ dedi. Bütün özel bilgilerimi bana saydı. Doğu şivesi vardı. Ne dediğini tam anlayamıyordum. Anlamadım deyince de kızıp azarlıyordu. ‘Operasyon yapıyoruz burada’ diyordu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!