3 bin eser sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

3 bin eser sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 22:35

Bu yıl 13 Kasım’da başlayacak olan Contemporary Istanbul, 520 sanatçı, 3 bin eser, 22 ülkeden 104 çağdaş sanat galerisi ile beraber 75 binden fazla ziyaretçiyi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturacak.

Haberin Devamı

AKBANK Private Banking sponsorluğunda İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek olan Contemporary Istanbul (CI), Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’nun çağdaş sanatını İstanbul’a getirecek. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “9. Contemporary Istanbul ile, yeni bir jenerasyon alanı ve sanat kuruluşu oluşturduğumuz için gururluyuz. CI, yeni ve çağdaş Türk sanatının kesinlikle arkasında duruyor. Geçmişe ya da bugüne doğru değil, geleceğe doğru ilerliyoruz. Bu yüzden de bölgedeki bütün diğer ülkelere kapımızı sonuna kadar açtık” dedi.

3 bin eser sergilenecek


DÜNYACA ÜNLÜ GALERİLER KATILIYOR

Bu seneki katılımcı galeriler arasında Galerie Lelong (Paris), Marlborough Galleries (New York), Rampa Istanbul (İstanbul), Emmanuel Fremin (New York), Galerie Javier Lopez (Madrid), Kashya Hildebrand Gallery (Londra), Galerie Kornfeld (Berlin), Galeri Nev (İstanbul), Heis Gallery (Fukuoka-Japonya), Galeria Pilar Serra, Barbara Paci Art Gallery (Roma), Dirimart (İstanbul), Andipa Gallery (New York) ve yakında İstanbul’a da açacağı mekân ile Galleria Russo (Roma) yer alıyor.
Contemporary Istanbul’un en büyük yeniliği olan Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü sanatsal anlamda daha geniş bir alanı kapsamayı hedefliyor. Sadece video sanatı değil, ses ve ışık enstalasyonları, robotik tasarımlar gibi öncü çalışmalar Plugin Istanbul’da yer buluyor.

Haberin Devamı

3 bin eser sergilenecek


Etkinlik bu yıl, Çin çağdaş sanatına farklı bir bakış ile 2010’dan beri Çin video sanatı koleksiyonerliği yapan Dr. Michael I. Jacobs’un gözünden Çin video sanatının görüleceği ‘Now You See’ sergisiyle 18 genç sanatçıya ait seçkiye yer veriyor.
CI Dialogues konferans programında ‘Gelecek Bugündür - Çin’de Çağdaş Sanat’ ve ‘Çin’de Sanat Arenası, Piyasası ve Kuruluşları’ oturumları ile Çin sanatı mercek altına alınacak. Konferans programı, bu yıl da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini tartışma ve konuşmalar ile bir araya getiriyor. Sotheby’s International Yönetim Kurulu Başkanı Robin Woodhead, Christie Hong Kong Çağdaş Sanat Müzayede Müdürü Laure Raibut, Artnet Kıdemli Başkan Yardımcısı Roxanna Zarnegar, Art Beirut Kurucusu & Fuar Direktörü Laure D’Hauteville ve Loop Sanat Fuar Direktörü Emilio Alvatre, CI Dialogues katılımcı konuşmacıları arasında yer alıyor.
Contemporary İstanbul, 16 Kasım’a kadar sürecek.

(www.contemporaryistanbul.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!