Mültecilere kötü muamele fuhuşa zorlamaya kadar varmış

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere kötü muamele fuhuşa zorlamaya kadar varmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 00:01

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in Eyalet İçişleri Komisyonu’nun sorularını cevaplamasıyla birlikte mülteci kamplarındaki gayri insani muamelelerin boyutları genişledi. KRV İçişleri Bakanlığı Polisten Sorumlu Daire Başkanı Wolfgang Düren’in açıklamasına göre yedi mülteci kampında kötü muamele tespit edildi. Bunlar arasında kadınları fuhuşa zorlama da var.

Haberin Devamı

Düren’in verdiği bilgilere göre eyalette mevcut 21 mülteci kampından yedisinde mültecilere kötü muamelede bulunulmuş. 2013 yılı ocak ayından itibaren buralardaki güvenlik görevlileri aleyhinde tam 48 adet dava açılmış. Bu davaların çoğu ise taciz, yaralama ve onur kırıcı muamele olarak belirtiliyor. Açılan toplam 48 davadan 18’i düşerken 30’unun ise polis veya savcılık tarafından devam ettirildiği bilgisi verildi.

SAKİNLEŞME ODASI

Düren, Burbach kampında alkollü veya birbiriyle kavgalı mültecilerin sakinleşmeleri ve aralarının bulunması için oluşturulan odanın mültecilere şiddet için kullanıldığını söyledi. Videoya alınan şiddet görüntülerinin de bu odada çekildiği ifade edildi. Muhalefet partileri ise güvenlikçiler arasında ‘problem oda‘ olarak isimlendirilen bu odadan başta Jäger olmak üzere yetkililerin ağustos ayından beri haberdar olduklarını iddia ediyor.

İçişleri Bakanı Ralf Jäger ise bu iddiayı reddederek mültecilere şiddetten ancak 26 Eylül’de haberdar olduğunu ve beş saat geçmeden kamuoyunu bilgilendirerek güvenlik görevlilerinin değiştirildiğine işaret etti. Bakan Jäger bu şekilde hemen harekete geçerek işlem yaptığını belirtirken, FDP sözcüsü Dr. Joachim Stamp ‘Sizden bir hamle göremedik’ diyerek bakanı inandırıcı bulmuyor.

Başbakan Kraft’ın mülteciler zirvesi çağrısına da atıfta bulunan Dr. Stamp “Belki Pazartesi görürüz.“ diyerek konunun takipçisi olacağını ima etti. Gözlemciler ise muhalefetin konuyu takip edeceğini ve Jäger için çok zor günler olacağında hemfikir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!