Ekmek israfı azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Ekmek israfı azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 19:00

MANİSA’da Dünya Gıda Günü’nde lise öğrencileri güvenli gıda ve israfla ilgili bilgilendirildi. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Şube İl Müdürü İbrahim Gümüş, 9 ayda 6 bin 308 gıda işletmesinde yapılan denetimlerde 183 işletmeye ceza kestiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

İsrafa da dikkat çeken Gümüş, ekmek israfını önleme kampanyası ile günlük ekmek israfının 5 milyon 950 binden 4 milyon 900 adete gerilediğini bildirdi.

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Şehzadeler İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere gıdanın önemi ve gıda güvenliği anlatıldı. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, gıda sorunu yaşanmaması ve güvenli gıda için tarım sektörünü desteklediklerini bildirdi. İl Müdürü Çebi, insanlığın dünyada yaşanan açlığa duyarlılığını ve ilgisini uyandırmak, tarım ve gıda üretiminin artırılmasına, yeterli ve dengeli beslenme konularına dikkat çekmek olduğunu belirterek, açlıktan ölen insan sayısı dünyada günde 24 binken, obez sayısının da 1 milyarı aştığını kaydetti. Çebi, gıda politikaları sayesinde bu tezadın ortadan kaldırılabileceğini vurguladı.

Törende konuşan Gıda Şube Müdürü İbrahim Gümüş de, 2014 yılında 9 ayda 6 bin 308 denetim yaptıklarını ve 183 gıda işletmesine ceza kestiklerini söyledi. Gıda laboratuarları sayesinde denetimleri sıklaştırdıklarını kaydeden Gümüş, Alo Gıda hattına yapılan 539 şikayet üzerine yapılan denetimlerde ise 49 işletmeye ceza verildiğini bildirdi. Şube Müdürü İbrahim Gümüş, bakanlığın 13 Mayıs 2013’te başlattığı kampanya sayesinde Türkiye’de ekmek israfının azaldığını söyledi. Günde yaklaşık 101 milyon ekmek üretildiğini belirten Gümüş, bu ekmeklerin 95 milyonunun tüketildiğini bildirdi. 6 milyonunun ise israf edildiğini belirten Gümüş, "Türkiye’de 1 yılda çöpe atılan ekmeğin maddi değeri 1.5 milyar lira. ’Ekmekte İsrafı Önleme’ kampanyasıyla Türkiye’de günde 1 milyon 50, yılda 384 milyon etmek çöpe atılmaktan kurtarıldı. Kampanya sayesinde günlük ekmek israfı, 5 milyon 950 binden 4 milyon 900 adede geriledi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!