Destek kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Destek kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 01:05

Liseli Ömür ’e mezun olduğu okulda da destek kampanyası

Haberin Devamı

ÖDEMİŞ Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir (15), çift omurilikli doğdu. Ömür 2 yaşındayken Kırıkkale’de iki omuriliği arasındaki kemik ameliyatla alındı. Ömür, iki yıl önce bir ameliyat daha geçirdi. Ödemiş’e taşınmalarının ardından anne Nagehan Bilgin, Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk’ten destek istedi.

40-60 bin lira

Ömür’ü muayene eden Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı’nın, omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi yönlendirdiği İzmir’de nöroloji uzmanı bir profesörün de yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40- 60 bin lira arasında yapabileceğini söylediği bildirildi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 TL engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, yardım istedi. Baştürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Selami Sönmez ve Dr. Tarkan Kızartıcı bir komisyon oluşturup, Ömür’ün ameliyatı için para toplamak üzere kaymakamlıktan izin aldı. İş Bankası Ödemiş Şubesi’nde ‘3463-1333333’ numaralı hesap açıldı.

Haberin Devamı

Doktor olacak

Desteksiz yürüyemediği için okula annesinin yardımıyla gidebildiğini söyleyen Ömür, “Okulda da arkadaşlarım koluma girerek beni bahçeye indiriyor. Beni bu dertten kurtaracak büyüklerimden yardım bekliyorum. Büyüyünce doktor olup benim gibi yürüyemeyenlerin tedavisini yapacağım” dedi. Talihsiz kızın geçen yıl mezun olduğu Cumhuriyet Ortaokulu’nda da, ‘Ömür Aldemir için Yardım Kutusu’ hazırlandı. Öğrenciler ve öğretmenler destek olmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!