Benzinde bir indirim daha geldi

Güncelleme Tarihi:

Benzinde bir indirim daha geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 17:01

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş pompaya da yansımaya başladı. Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 11 kuruşluk indirimin ardından bugün de 8 kuruşluk indirim geldi. Motorin fiyatlarında da ikinci bir indirim bekleniyor.

Haberin Devamı

Gece yarısından itibaren geçerli olacak indirime göre İstanbul'da benzin fiyatlarının ortalama 4.71-4.72 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.

Petroldeki düşüş nedeniyle motorine de geçtiğimiz günlerde 11 kuruşluk indirim yapılmıştı. Son fiyat hareketlerinin ardından motorinde de indirim bekleniyor.

Benzinde bir indirim daha geldi
PETROLDE ÇILGIN DÜŞÜŞ

PETROL DÜŞÜYOR

Petrol fiyatlarında hızlı düşüş bugün de sürüyor. Brent Petrol varil başına 82.90 dolara kadar gerileyipp 4 yılın dip seviyesini gördü. ABD ham petrolü de Haziran 2012'den bu yana ilk kez 80 doların altına geriledi.

Petrol fiyatının yönünü aşağıya çevirmesinde, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) petrolde talep artış tahminini aşağı çekmesine rağmen, Suudi Arabistan, Kuveyt ve İran gibi OPEC’in en büyük üreticilerin üretimin kısılmayacağına işaret eden açıklamaları da fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Haberin Devamı

Son dört senenin en düşük fiyatına gerileyen Brent petrol son 1 sene içinde ise yüzde 24 değer kaybetti. Brent petrol 4 ay önce 117 dolarla yakaladığı yıllık zirveden ise yüzde 27 geriledi.

Benzinde bir indirim daha geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!