Gizem Bebek asansör faciasının tek davacısı

Güncelleme Tarihi:

Gizem Bebek asansör faciasının tek davacısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 16:17

İstanbul'daki asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçiden biri olan Murat Usta'nın sadece 13 gün önce doğan bebeği Eslem Gizem Usta, Torunlar GYO'nun aralarında bulunduğu 3 şirket ve taşeron firma aleyhine açılan tazminat davasının tek davacısı oldu.

Haberin Devamı

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında ölen 10 işçiden biri olan 28 yaşındaki Murat Usta'nın ailesi, 1 Ekim tarihinde Torunlar GYO'nun da aralarında bulunduğu 4 şirket aleyhine 820 bin TL tazminat davası açmıştı. Murat Usta'nın hamile eşi Ayşe Usta ise dava dilekçesinin verilmesinden bir gün sonra doğum yaptı. Yeni doğan bebeğe Eslem Gizem adı verildi. Ailenin avukatları Erol Doğan ve Erdoğan İnan bugün Eslem Gizem Bebek için de 300 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

"BABASININ DESTEĞİNDEN YOKSUN KALACAK"

İstanbul 17. İş Mahkemesi'ne verilen dilekçede, "Eslem Gizem bebeğin babasız dünyaya gelmesi, hayatı boyunca babasının desteğinden yoksun kalacak olması, meydana gelen kazanın oluş şekli itibariyle küçük Gizem üzerinde yaşamının ilerleyen kısmında onarılmaz ruhsal bunalımlara sebep olacağı kuşkusuzdur. Söz konusu kaza kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Sayın mahkemenizin tesis edeceği hüküm ile tüm kamu vicdanını ve adalete olan inancını temin edeceğinize inancımız tamdır" denildi.

Gizem Bebek asansör faciasının tek davacısı
32’nci kattan çakıldı 10 işçi öldü

Haberin Devamı

MALVARLIKLARINA TEDBİR TALEBİ

Dilekçede, "Kazanın ve kusur durumunun sabit olması sebebiyle, davalıların UYAP ortamında gayrimenkul ve araç bilgilerinin sorgulanması ile adlarına kayıtlı gayrimenkul ve araçlar üzerine 3. şahıslara devirlerinin önlenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmesini ve tatbikini saygı ile arz ve talep ederiz" denildi.

300 BİN TL TAZMİNAT TALEBİ

Dilekçede, Eslem Gizem Usta davacı sıfatıyla yer alırken, Torunlar GYO, Torunlar Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. "asıl işveren" sıfatıyla, Nur Yapı Dekorasyon İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti. de "alt işveren" olarak davalı sıfatıyla yer aldı. 4 şirket aleyhine 250 bin TL manevi ve 50 bin TL maddi olmak üzere toplam 300 bin TL'lik tazminat davası açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!