Avrupa Konseyi'nden Yunanistan'a uyarı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyinden Yunanistana uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 15:24

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Yunanistan'da cezaevi ve mülteci kamplarındaki yaşam koşullarının düzeltilmesi gerektiğini bildirildi.

Haberin Devamı

CPT raporunda, Yunanistan'a iki yıl önce cezaevi ve mülteci kamplarındaki koşullarının iyileştirilmesi yönündeki tavsiyelere rağmen 2013 yılında herhangi bir gelişme kaydedilmediğini belirtti.

Raporda, ülkedeki cezaevlerindeki koşulların giderek kötüleştiği, cezaevlerinin doluluk oranın yüksek olduğu ve birçok durumda ise iki kişinin bir yatağı paylaştığı kaydedildi.

Tutuklu ve hükümlülere yeterli sağlık hizmeti verilmediği belirtilen raporda, cezaevlerinde personel sayısında sıkıntı olduğu not edildi. Raporda, mülteci kamplarında yapılan araştırmalarda hiçbir iyileşmenin kaydedilmediği gibi göçmenlere karşı kötü muamele ile ilgili şikayetlere işaret edildi.

Yunanistan ise rapora karşı hazırladığı 95 sayfalık yanıtında, iltica hakkı programındaki yenilikleri sergileyerek gerek cezaevlerinde gerekse mülteci kamplarında alacağı tüm gerekli önlemleri açıkladı. Ulusal Sağlık Sistemi (ESY) çerçevesinde yapılması öngörülen düzenlemelerle durumun iyileşeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!