OYTAD drama sertifikası verecek

Güncelleme Tarihi:

OYTAD drama sertifikası verecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 01:16

MEB ile OYTAD’ın organize ettiği ‘Yaratıcı Drama Sertifikası Programı’, 22 Ekim’de Burçin Tarhan ile Kadir ve Sevda Çevik’in katkılarıyla başlayacak. 4 aşamalı sertifika sayesinde öğretmenler, okullarda drama dersi verebilecek.

Haberin Devamı

Oyun ve Tiyatro Atölyesi Derneği’nin (OYTAD) Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) beraber yürüttüğü ‘Yaratıcı Drama Sertifika Programı’ 22 Ekim Perşembe günü başlayacak.
Okullarda seçmeli drama dersinin olduğunu ancak derslere girebilecek nitelikli öğretmenin bulunmadığını söyleyen atölyenin hocalarından Yar. Doç. Dr. Kadir Çevik, 4 aşamalı olan bu sertifika sayesinde drama dersi verebilecek öğretmenlerin yetiştirildiğini ve okullardaki öğretmen açığının kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

MÜZİK ÜZERİNE ÜCRETSİZ SEMİNER

Düzenli olarak seminerler organize eden dernek, 18 Ekim saat 15.00’de isteyenlerin ücretsiz olarak katılabilecekleri ‘Müzik Oyun Tiyatro İlişkisi’ üzerine seminer düzenleyecek. OYTAD oyuncu veya müzisyen yetiştirme kaygısı gütmeden insanlara eğitim veriyor. 14-18 yaş, 30 yaş ve üzeri insanların kendilerini geliştirmek, hobi olarak devam edebilecekleri atölyeler de kuruyor. Bu programlara ek olarak OYTAD Oyun ve Tiyatro Pedagojisi seminerleri gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!