Mesleki eğitime başarılı örnek

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitime başarılı örnek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 01:05

ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Daha önce pek çok orijinal eğitim teşebbüsü oldu. Fakat burada yeni bir tecrübe var. Başarılı olacağı çok açık" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2012 yılında 1. Organize Sanayi Bölgesinde açılan Özel Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Bakan Avcı, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Okul Müdürü Mustafa Daşçı'nın okulu anlatan konuşmalarını dinledi. Daha sonra konuşan Bakan Avcı, salonda bulunan okul yöneticilerine, "Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin gelişmesine, yeniden yapılandırılmasına örnek olabilecek, model teşkil edebilecek bir tecrübeyi gerçekleştiriyorsunuz. Bunun için size çok teşekkür ediyorum" dedi.

MODEL YAYGINLAŞTIRILMALI

Bulundukları okulun benzeri okul sayısının 18 olduğunu dile getiren Avcı, "Aynı kulvarda koşan ve her biri, birbirinden yetkin ve orijinal okullarımız bunlar. Bunların en orijinallerinden ve ilklerinden birindeyiz. Buradaki çalışmalar, sadece müfredat itibariyle değil, hem öğrenci profili itibariyle, hem eğitici, hem yönetim modeli, hem çevre ilişkileriyle, organize sanayi bölgelerimizin ve sanayicilerimizin, müteşebbislerimizin katkıları nedeniyle bu modeli bizim Türkiye'de yaygınlaştırmamız gerekiyor. İyi örnekler, ne kadar paylaşılırsa o kadar kolay yaygınlaşabiliyor. Burada ne olup bittiğini insanların bilmesi lazım. Belki bu tecrübelerin belgeselini yapmamız lazım.

Haberin Devamı

ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLECEK

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de sanayi bölgelerindeki işletmelerin nitelikli eleman sorununu çözme amacıyla bir araya gelip yurt dışındaki uygulamaları incelediklerini ve Erkut Eğitim Merkezi ile ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu temellerle açıldığını anlattı. Organize sanayi bölgelerindeki çıraklık eğitimlerinin verildiği eğitim merkezinde karşılaştıkları bir takım sorunları dile getiren Özdebir, bu okulları bitirenlere bir diploma verilemeyip kalfalık belgesi verilmesinin okula öğrenci bulmakta zorluklara neden olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okulun torna ve tesviye atölyelerini gezerken, eline aldığı eğeyle çelik bir parçanın yüzeyini parlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!