Devletin zirvesi Doğan Güreş'in cenazesinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 00:59

Geçtiğimiz gün tedavi gördüğü GATA'da vefat eden eski Genelkurmay başkanı Doğan Güreş son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye bir dönem Güreş'e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. Çiller, "Türkiye vatansever bir evladını kaybetti" dedi. Güreş'in ikiz torunlarını dedelerini el sallayarak uğurladı.

Haberin Devamı

Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Güreş'in ailesi, siyasiler askeri erkan katıldı.

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu

TÖRENE ÖZEL'İN YANI SIRA ESKİ GENELKURMAY BAŞKANLARI ÖZKÖK VE KOŞANER DE KATILDI

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 88 yaşında vefat eden 21. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş için Genelkurmay Karargahında cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye bir dönem Güreş'e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. Çiller, "Türkiye vatansever bir evladını kaybetti" dedi.

Haberin Devamı

Doğan Güreş’in oğlu Serdar Güreş’in ikiz kızları Aysa ve Layla dedelerinin arkasından el salladı.

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu

GATA'dan alınan Güreş'in naaşı polis eskortu eşliğinde Genelkurmay Karargahına getirildi. Burada cenaze arabasından alınan naaş, askerlerin omuzunda çiçeklerin bulunduğu katafalka taşındı. Bu sırada törene katılan general, subay ve astsubaylar selam durdu. Cenazenin önündeki iki subay ise Güreş'in fotoğrafı ve madalyalarını taşıdı.



Cenazenin katafalka alınmasının ardından Güreş için saygı duruşunda bulunuldu. Emekli orgeneral Doğan Güreş'in özgeçmişinin okunmasının ardından, naaşın önünden saygı geçişi gerçekleştirildi. Saygı geçişini ilk olarak Güreş'in eşi Efser Güreş yaptı. Saygı geçişini tekerlekli sandalyede yapan Efser Güreş'in bu esnada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aile üyelerinin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler saygı geçişinde bulundu.

Komutanların eşleriyle naaşın önünden geçmelerinin ardından, törene katılan generaller, subaylar, astsubaylar ve sivil memurlar saygı geçişinde bulundu. Saygı geçişi sonrası askerler tarafından askeri cenaze arabasına alınan naaş, Genelkurmay Karargahından selamlanarak uğurlandı.

Haberin Devamı

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu


Naaş askeri cenaze aracıyla cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisine götürülürken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Güreş'in yakınlarına başsağlığı diledi.

Törene, Güreş'in yakınlarının yanı sıra Eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner ile çok sayıda emekli subay katıldı.

DOĞAN GÜREŞ’İN ÖLÜMÜ MEMLEKETİ KİLİS’İ YASA BOĞDU

Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral Doğan Güreş’in tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetmesi, hemşehrilerini üzdü.

21’inci Genelkurmay Başkanı ve 2 dönem milletvekilliği yapan Doğan Güreş’in ölüm haberini alan Kilis’teki hemşerileri büyük üzüntü yaşadı. Güreş’in ismini taşıyan mahalle, bulvar ve parkın bulunduğu kentte vatandaşlar, ölüm haberini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Doğan Güreş Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Bağbekleyen, Doğan Güreş’in memleketi Kilis’e önemli hizmetleri olduğunu anlatarak, "Doğan Güreş Mahallesi’nin ismini taşımaktan gurur duymaktayım. Paşamızın milletvekilliği ve Genelkurmay Başkanlığı döneminde Kilis’e yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Allah rahmet eylesin. Vefat ettiğini duyduk çok üzüldük. Kalanlara baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" dedi.

Doğan Güreş’in yeğeni olduğunu söyleyen Abdulmecit Kadan ise amcasının hayatını kaybettiğini medyadan öğrendiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Basın mensuplarından üzüntülü haberi öğrendim. Çok üzüntülüyüz. Kilis’e geçmişte çok büyük hizmetleri olmuştur. İnanın ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Cenazesine katılmak istiyorum. Doğan Paşa 4’üncü kuşak paşadır. Amcamız Doğan Güreş’in babası, dedesi ve dedesinin babası da paşadır. Cumhuriyet döneminde subay olarak Kilis’ten tayini çıkıp gittiğinde her amcam ayrı bir ilde doğmuştur. Cumhuriyet kurulduğunda soyadımız verildiğinde ayrı ayrı illerde olduğumuz için soyadımız aynı değildir. Her amcamın soyadı farklıdır."

Devletin zirvesi Doğan Güreşin cenazesinde buluştu
DOĞAN GÜREŞ VEFAT ETTİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!