Numan Kurtulmuş Bedelli Askerlik hakkında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuş Bedelli Askerlik hakkında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 12:46

Bedelli Askerlik ile ilgili önemli bir açıklama Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’tan geldi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularına cevap verdi. Kurtulmuş, 'Son kerelik olmak üzere bedelli askerlikten istifade edilmesi gerektiğini düşünüyorum' dedi ve "Bunun kararını verecek olan Bakanlar Kurulu'dur. İyi Ordu demek çok fazla piyadeye sahip ordu demek değildir. Bir seferlik ve son kerelik olmak üzere birikmiş olanların bedelliden istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece biriken beklentiler de karşılanmış olur" beyanatında bulundu.

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?
Osmanlı Devleti’nden beri, belli aralıklarla zorunlu askerliğe alternatif olarak süre kısaltılması karşılığı nakit para ödenmesi karşılığında uygulanan bir sistemdir. Bedelli askerliğin baz aldığı temel devletin ve ordunun maddi ihtiyaçları ile kişilerin işlerine ara vermemesi hatta kaybetmemesidir. Anayasa Mahkemesi bu yürütümün eşitlik ilkesini ihlal etmediğine karar vermiştir. Yurt dışında en az 3 sene çalışmış olan 18 yaş ve üstündeki Türk vatandaşlarının, 21 gün vatani hizmetlerini görmelerine izin verilmişti. Cumhuriyet tarihimizde 10 defa gerçekleşen bedelli askerlik hizmeti en son 2011 yılında uygulandı. Son tertibata göre 30 yaşından gün alan kişiler 30 Bin TL karşılığında 21 günlük askerlik eğitiminden de muaf tutulmuşlardı.

Haberin Devamı

ÜNLÜLERİN BEDELLİ ASKERLİK YORUMLARI - FOTO GALERİ

Bedelli Askerlik Yapan Ünlüler: Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Yağmur Atacan, İbrahim Çelikkol, İbrahim Kendirci, Murat Dalkılıç , Buğra Gülsoy, Tarkan, Mustafa Sandal, Cem Uzan, Beyazıt Öztürk, Yılmaz Erdoğan, Hidayet Türkoğlu


BAKMADAN GEÇME!