39'uncu kez kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

39uncu kez kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 12:07

39. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan KUYAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, organizasyonun ihracat açısından Türk kuyumculuk sektörüne büyük katkı yapacağını söyledi.Pırlantada ÖTV’nin yeniden düzenlemesinin sektör açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Metiner şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Sektörün, özellikle son 5 yıl içinde altın ihracatında ivme kazandığı aşikâr. Pırlantada ÖTV’nin yeniden düzenlenmesi, sektör ihracatına önemli ölçüde katkı yaptı. Pırlanta ve Elmas Borsası’nın sektör mensuplarına yeniden kolaylıklar sağlaması da üreticilerimizin önünü açan bir diğer faktör. Mart’ta düzenlenen fuar iç ve dış pazarlara yönelik ancak Ekim fuarı, yani bugün kapılarını açan fuar tamamıyla dış pazara yönelik. Bugün burada ihracat pazarlarının önemli firmaları ve temsilcileri yer alıyor. Türk kuyumculuk sektörü kendini her yıl geliştiriyor. Rakamlara baktığımızda, Türkiye’nin son 5 yılda altın ihracatından 25 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Bu fuarlar, bu rakamın daha da yükselmesine olanak tanıyor."

KUYAŞ’ın Türkiye’de bir ilki temsil edecek projesinden de söz eden Sait Erdal Metiner, "Çok kısa bir süre sonra lansmanını yapacağımız proje, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın altın ve pırlanta saklama merkezi olacak. Kısa bir süre sonra detaylarını açıklayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!