TRT Genel Müdürlüğü'ne ünlü ney ustası Süleyman Erguner de aday

Güncelleme Tarihi:

TRT Genel Müdürlüğüne ünlü ney ustası Süleyman Erguner de aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 11:48

TRT Genel Müdürlüğü için aday olan üç isim Başbakanlığa bildirildi. RTÜK’ün yaptığı açıklamaya göre adı geçen isimlerden biri de Neyzen Doç. Dr. Süleyman Erguner. Aynı zamanda Okan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Erguner, 40 yıl kadar önce TRT’de ‘amatör sanatçı’ olarak çalışmaya başlamıştı. Erguner, TRT’ye 18 yaşındayken amatör sanatçı olarak adımını attığını, kurumda hayata geçirmek istediği bir dizi projenin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÜÇ İSİM BİLDİRİLDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dün yaptığı açıklamada, TRT Genel Müdürlüğü için, TRT Genel Müdür Yardımcısı Şenol Göka, TRT Yönetim Kurulu üyesi Hikmet İnce ve Neyzen Doç. Dr. Süleyman Erguner’in isimlerinin Başbakanlığa bildirildiğini duyurdu.

‘KISA PANTOLONLA TRT’YE GİDERDİM’
Erguner konu ile ilgili hurryet.com.tr’de yaptığı açıklamada, TRT’nin yapısını iyi bildiğini, hayata geçirmek istediği projelerinin olduğunu söyledi. Erguner “Babam TRT’de müdür olarak görev yaparken ben kısa pantolonlu halimle kuruma giderdim. 18 yaşındayken de ‘amatör sanatçı’ olarak TRT’ye girdim. Kurumdan 2006’da emekli oldum. En son 3 yıl TRT Müzik Dairesi Başkanı olarak emekli oldum. TRT’de yapmak istediğim çok şey var. TRT’de çok büyük bir potansiyel var. Bu potansiyelin etkin bir biçimde değerlendirilmediği düşüncesindeyim. TRT’yi Ortadoğu’nun iletişim enstitüsü yapmak istiyorum. Bunu yapmak için de TRT’de bu birikim var. Üniversitede iletişim dersleri veriyorum. İktisatçı yönüm de var aynı zamanda. Tabi hayırlısı olsun. Eğer hayırlı ise olur. İsmi bildirilen diğer iki aday gibi ben adım da, 9 kişilik RTÜK’ten 5 kişinin oyu ile Başbakanlığa bildirildi. Sürecin ne zaman tamamlanacağını kestirmek güç” dedi.

Haberin Devamı

TRT Genel Müdürlüğüne ünlü ney ustası Süleyman Erguner de aday

ERDOĞAN İLE AYNI DÖNEMDE OKUDU
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aynı yıl (1981) Marmara Üniversitesi Ticari ve İdari Bilimler Fakültesi’nde mezun olan Erguner, Erdoğan ile temasının o dönem olmadığını ancak birbirlerinin adlarını bildiklerini ifade etti. Erguner, verdiği konser ve katıldığı etkinlere de bir çok siyasetçinin katıldığını, albümlerini dinlediklerini bildiğini ifade etti.

TRT'YE AMATÖR SANATÇI OLARAK GİRDİ
Söz konusu isimlerden Erguner sanatçı kimliği ile öne çıkıyor. 1957 doğumlu Erguner, ünlü neyzen Süleyman Erguner'in torunu. Erguner’in babası neyzen Ulvi Erguner de bir dönem TRT’de Müzik Müdürlüğü yaptı. Kardeşi Kudsi Erguner ise dünyaca ünlü bir Neyzen.

Haberin Devamı

Şimdilerde TRT Genel Müdürlüğü için adı Başbakanlığa bildirilen Erguner’un TRT ile ilk teması ise 1975’e dayanıyor. Erguner o yıl yapılan sınava kazanarak TRT İstanbul Radyosu’na “amatör sanatçı” olarak girdi. Uzun süre TRT’de müzik programları yapan Erguner, TRT Müzik Dairesi Başkanı olarak da görev yaptı. Erguner 2006 yılında TRT’den emekli oldu.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!