Erzurum'daki uyuşturucu davası

Güncelleme Tarihi:

Erzurumdaki uyuşturucu davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 11:20

Erzurum'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan biri üniversite öğrencisi iki kişiye 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Ali Şengül ve Ali Koçoğlu ile avukatları ve yakınları katıldı.

"BATAKLIĞA BATTIKÇA BATIYORSUNUZ"

Duruşmada söz alan sanık Şengül, uyuşturucunun ticaretini yapmadığını ve 5 aydır ailevi sebepler dolayısıyla kullandığını söyledi.

Şengül, "Aileme bakıyorum, korktuğum için onlara söylememiştim. Zira içine düşünce, bataklığa battıkça batıyorsunuz. İçtiğim için Diyarbakır'a gittim ve oradan uyuşturucu aldık. Ben uyuşturucunun ticaretini yapmadım, içiciyim kullanım amacıyla aldım" dedi.

Sanık Koçoğlu da 7-8 aydan beri kullandığı uyuşturucuya üniversite ortamında başladığını, bir iki kere içince bir şey olmaz diyerek kullandığı uyuşturucuya sonradan bağımlı hale geldiğini ifade etti.

Koçoğlu, "Ben içecek kadar alacağımızı düşünüyordum. Başlangıçta uyuşturucu alacağımızı da bilmiyordum. O kadarını daha önce hiç görmemiştim. Çok miktarda olduğunu otobüste yakalanınca fark ettim" diye konuştu.

Sanıklar Şengül ve Koçoğlu'nun üzerlerine atılı "uyuşturucu madde ticareti" eylemini usulen sabit kabul eden mahkeme heyeti, sanıkları 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

OLAY

Haberin Devamı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 8 Ağustos 2014 tarihinde Diyarbakır'dan Ardahan'a seyir halindeki bir otobüste yapılan kontroller sırasında 11 kilo 540 gram esrar ele geçirilmişti. Olayla ilgisi bulunduğu belirlenen yolcular Aykut Koçoğlu ve Ali Şengül, tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!