Iğdır polisi, kaçakçılara geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Iğdır polisi, kaçakçılara geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 11:20

Iğdır polisi, son bir ayda düzenlenen operasyonlarda 1 milyon paketten fazla sigara ele geçirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en doğusunda yer alan ve 3 ülkeyle sınır komşusu durumunda bulunan Iğdır, kaçakçıların da ana güzergahı konumunda. İran, Azerbaycan, Ermenistan ve Nahcivan'a sınır komşusu olması nedeniyle kaçakçıların giriş kapısı haline gelen Iğdır'da kaçakçılıkla mücadele çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Bu kapsamda kentteki karayollarında her gece uygulama yapan Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, her gün binlerce paket kaçak sigara ele geçiriyor. Geçen ay durdurulan bir tırda 534 bin gümrük kaçağı sigara yakalayan Iğdır polisi, bu şekilde tek seferde ele geçirilen en yüksek sigara operasyonlarından birini yapmış oldu.

Bu operasyondan bir gün sonra başka bir tırı durduran polisler, bu sefer de oyuncak kolilerinin içinde 200 bin paket kaçak sigara buldu. Dün yapılan başka bir operasyonda da 280 bin paket kaçak sigara yakalayan Iğdır polisi, son bir ayda yapılan operasyonlarla 1 milyon paketten fazla kaçak sigaraya el koymuş oldu. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki bu tür olayların önüne geçebilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Tüm polislerin özveriyle çalıştığını vurgulayan Babal, "Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak çok yoğun çalışıyoruz. Sadece kaçakçılık değil, yasa dışı hiçbir şeye göz yummayacağız. Yasa dışı işlerle uğraşanlarla karşı 24 saat görev başındayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!