İnternetin en tehlikeli ünlüleri

Güncelleme Tarihi:

İnternetin en tehlikeli ünlüleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 09:43

Güvenlik yazılımı firması McAfee'nin son raporu internette en çok aranan 'tehlikeli' ünlülerin bir listesini yayınladı. Peki bu ünlüleri internetten aramak neden riskli?

Haberin Devamı

Amerika’da geç saatlerde yayınlanan Jimmy Kimmel Live programının sunucusu , McAfee’nin çevrimiçi aranabilecek en tehlikeli ünlüler sıralamasında en üstte yer aldı. McAfee üst üste sekiz yıldır, İnternet üzerindeki en riskli kişileri ortaya çıkarmak amacıyla popüler kültürün en ünlü isimlerini araştırıyor. McAfee Most Dangerous CelebritiesTM araştırmasında elde edilen sonuçlara göre, arama yapmak için en tehlikeli isimler arasında komedyen ve müzisyenlerden derlenmiş bir grup var.

2008 yılında Brad Pitt’in ardından, Jimmy Kimmel (39. sıradan yükselerek) 1. sıraya yerleşen ikinci erkek oldu. DJ Armin van Buuren Kimmel’in arkasından ikinci sıraya yerleşirken, Ciara sıralamada üçüncü oldu. İlk 10’a giren diğer ünlüler arasında Blake Shelton, Britney Spears (7. Sıradaki yerini koruyor) ve üç New Jersey’li: Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi ve Chelsea Handler yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde ünlü kadınların özel fotoğraflarının hacklenmesi olayında da vurgulandığı gibi, internet korsanları devamlı olarak tüketicilerin ödül törenleri, yeni filmler ve TV programlarına olduğu kadar ünlülerin başını çektiği en son kültürel trendlere gösterdikleri ilgiden istifade etmenin yollarını arıyorlar. Bu korsanlar halkın ünlülere olan merakını kullanarak onları kötü amaçlı yazılımla dolu sitelere çekiyor, bu sayede şifre ve kişisel bilgilerini çalarak menfaat elde ediyorlar.

McAfee’de tüketici güvenliğinin baş savunucusu Gary Davis, “Pek çok tüketici, ünlüler ve magazin haber, fotoğraf ve videolarını internette ararken karşı karşıya oldukları güvenlik risklerinden tamamen habersiz; anında istediklerine ulaşabilmek için güvenliklerini riske atıyorlar,” diyor. Davis, “İnternet korsanları, tüketicilerin ünlülerle ilgili flaş haberlere olan ilgisini çıkarları için kullanıyor; bu davranışı kaldıraç olarak kullanıp insanları, bilgisayar ve diğer cihazlarına ciddi biçimde virüs bulaştırabilecek ve kişisel verilerini çalabilecek güvenli olmayan sitelere yönlendiriyorlar” şeklinde konuştu.

McAfee gizlilik baş yetkilisi Michelle Dennedy, “Ünlülerin isimleriyle birlikte ‘video’ ve ‘resim’ kelimeleri internet üzerinde en çok aranan terimlerden,” diyor. “İnternet korsanları, tüketicilerin ünlülerle ilgili en güncel haberlere erişme ihtiyacını kullanıyor; insanları cihazlarına zarar verebilecek ve kişisel verilerini tehlikeye atabilecek sitelere yönlendiriyor. Tüketicileri, hem kendilerini hem de cihazlarını güvende tutmaları için gereken bilgilerle donatmak istiyoruz.”

McAfee tarafından yapılan araştırmada, en yeni Jimmy Kimmel resim ve indirmeleri hakkında arama yapıldığında, casus yazılım, adware, spam, phishing, virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar gibi çevrimiçi tehditler konusunda yapılan testleri pozitif çıkan bir web sitesine düşme olasılığı %19’dan fazla oluyor.

Bu yıl yapılan araştırmaya göre, yüzde olarak en yüksek risk taşıyan ilk 10 ünlü aşağıda:

İnternetin en tehlikeli ünlüleri


Tehlikeli Derecede Komik Erkekler & Kadınlar

Jimmy Kimmel’ın yanı sıra (No. 1), Chelsea Handler (No. 9), Jimmy Fallon (No. 12), Adam Sandler (No. 14), Jason Segel (No. 19), Wee Man (No. 35) ve Cameron Diaz (No. 41) sıralamada ilk 50’de yer alıyor.

Country ve EDM Sanatçıları Dans Ederek Zirveye

Yükselen popüler müzik türlerinin temsilcileri, country müzik yıldızları ve elektronik dans müziği (EDM) sanatçıları sıralamada ilk 50’yi dolduruyor. İlk 50’ye dört müzisyen girerken, ikisi ilk 10’da yer alıyor: Armin van Buuren (No.2) ve Blake Shelton (No.6). Listedeki diğer müzisyenler arasında Calvin Harris (No. 17) ve Carrie Underwood (No.47) da var.

Zirvedekiler Tehlike Bölgesine Yuvarlanıyor

Bu yıl, rap, hip hop ve R&B’de hit şarkıların sahibi bir çok sanatçı ilk 20’ye girdi: Ciara (No. 3), Flo Rida (No. 4), 50 Cent (No. 13), Cheryl Cole (No. 16) ve Iggy Azalea (No. 20). İlk 50’yi ısıtan diğer süper starlar ise Jason Derulo (No. 24), Jay Z (No. 26), Chris Brown (No. 28), Paul McCartney (No.29), Jennifer Lopez (No. 31), Pitbull (No. 34), Jessie J (No.44), Rihanna (No.45), Justin Timberlake (No.46) ve Pharrell Williams (No. 49) oldu.

Bu yıl dört doğma büyüme New Jersey’li ünlü ilk 25’te yer aldı: Bruce Springsteen (No. 5), Bon Jovi (No. 8), Chelsea Handler (No. 9) ve JWoww (No.23).

Romantik Komedinin Esas Kızları

Amerika’nın sevgilileri bu yıl ilk 50’ye girdi; aralarında Jessica Alba (No. 14) Kate Winslet (No. 18), Jennifer Lopez (No. 31), Jessica Biel (No. 33), Jennifer Aniston (No.37), Jennifer Garner (No.38) ve Cameron Diaz (No.41) da var.

Kardashianlar Nereye Gitti?

Geçen yıl, Kanye West, Kourtney Kardashian, Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Kris Jenner ile ilgili dosya indirmek için yapılan aramalar Amerikalılar arasında popülerdi. Bu yıl ise, Kardashian kabilesi ortalıktan kayboldu. Onların yerini, Jersey Shore yıldızı JWoww (No.23) ve dünyaca ünlü Jay Z (No.26) listede yer bulan isimler oldu.

Nasıl Korunabilirsiniz:

· Üçüncü taraflara ait bağlantılara tıklamaktan sakının. İçeriklere doğrudan resmi web sitelerinin içerik sağlayıcılarından erişebilmeniz gerekir.

· Muhakkak sizi riskli web siteleri veya linkler konusunda o site veya bağlantıya gitmeden önce bilgilendirecek web koruma hizmetleri kullanın. Flaş haberler için ise resmi haber sitelerinden başka yere gitmeyin.

· Şüpheli web sitelerinden video indirmeyin. Bu sağduyuyla bilinecek bir husus olmalı; fakat tekrar etmekte fayda var: güvenmediğiniz bir web sitesinden hiçbir şey, özellikle de video, indirmeyin. Görmek istediğiniz yeni videoların çoğu resmi video sitelerinde kolayca bulunabilir ve herhangi bir şey indirmenizi gerektirmez.

· “Ücretsiz indir” açık ara virüs taşımaya en çok meyilli aramadır. Video veya dosya indirmek için arama yapan herkesin, bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılım ve benzeri güvenli olmayan içeriği taşımamak için dikkatli olması gerekir.

· Telefonunuzda ve diğer mobil cihazlarınızda her zaman şifre koruması kullanın. Kullanmadığınız zaman, telefonunuz kaybolduğunda veya çalındığında, cihazı ele geçiren herkes çevrimiçi kişisel bilgilerinize erişebilir.

· “Giriş” yapmayın, başka herhangi bir bilgi vermeyin: Özel bir habere erişebilmeniz için sizden bilgi (kredi kartı, e-posta, ev adresi, Facebook giriş bilgileri ve benzeri) isteyen bir üçüncü taraf web sitesinden bir mesaj, ileti veya e-posta alırsanız, bu tür bilgileri vermeyin. Bu tür talepler, kimlik hırsızlığına kadar gidebilecek phishing faaliyetlerinde kullanılan yaygın bir taktiktir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!