Yediği saç kılları midesinde yumak oldu

Güncelleme Tarihi:

Yediği saç kılları midesinde yumak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 09:50

Bursa'da, kilo kaybı, zayıflık, kusma ve iştahsızlık şikayetleriyle hastaneye başvuran bir kadının midesini tamamen dolduran kitlenin, saç kıllarını yemesi sonucu oluştuğu belirlendi. Ağırlığı yaklaşık 850 gram olan kitle, ameliyatla alındı.

Haberin Devamı

Operasyonu gerçekleştiren Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Volkan Arayıcı, gazetecilere, adının açıklanmasını istemeyen 30 yaşındaki kadının, aşırı kilo kaybı, zayıflık, kusma ve iştahsızlık şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Hastaya endoskopi uygulayıp midesini tamamen kaplayan bir kitle gördüklerini belirten Arayıcı, şöyle konuştu:

"Hastayla görüşmemizde, yaklaşık 15 yıldır saç kıllarını yediğini öğrendik. Öncelikle kitleyi endoskopi yöntemiyle almayı düşündük ancak bunun mümkün olmadığını görünce ameliyata karar verdik. Midesini açtığımızda saç kılıyla dolduğunu gördük. Yıllardır saç yeme alışkanlığı olan bir hasta ve psikolojik rahatsızlıkları var. Midesindeki kitleyi tamamen çıkardık. Hasta şu anda servisimizde yatıyor. Durumu iyi. Yaklaşık 850 gram ve 32 santimetre uzunluğunda bir kitle. Tamamen midenin şeklini almış durumda. Tıp literatüründe çok az görülen bir durum. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Kitaplardan okuduğumuz bir konuydu."

Ameliyata katılan doktorlardan Bülent Özçetin ise operasyonun bir saat sürdüğünü anlattı.

Bu kitlenin uzun sürede oluştuğunu dile getiren Özçetin, "Midenin içine alçı döküp kalıbını çıkartmış gibisiniz" ifadesini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!