Bak sevgili Bilal!

ESKİDEN, -siz dilerseniz ‘Eski Türkiye’ deyin- evet eskiden futbolcular “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu zor günlerde galip gelmek istiyoruz” derlerdi.

Haberin Devamı

Bu ezber, Letonya maçı sonrası Bilal Kısa tarafından bozuldu. Şöyle dedi Bilal: “Çok üzgünüz. İnanın, bu kadar gol kaçmaz. Belki birlik, beraberlik, bütün Türkiye birlikte olamadığımız için olabilir. Gerçekten şaşkınlık içindeyiz.”
Günümüzde, -siz dilerseniz buna da ‘Yeni Türkiye’ deyin- evet günümüzde, milli takım ihtiyaç olan birlik beraberliğe çimento olamazken, aksine memleketten birlik beraberlik sağlayıp, kendisine derman olmasını istiyor.
Sevgili Bilal, özerk federasyonun başkanı, siyasal iktidarın ‘Yeni Türkiye’ sloganını kullanırsa, nasıl yekvücut olacağız? Sevgili Bilal, günler öncesinde gazete manşetinden sorulan sorunun yanıtını Çek Cumhuriyeti maçından bir gün önce veren ve sorunun sahibi gazetecilere de “Siz hasta mısınız” diye posta koyan hoca ile nasıl birlik, beraberlik ve dirlik ilişkisi kurulabilir?
Sevgili Bilal, milli takımı, değerler manzumesine göre değil de arkadaşına silah çeken ‘hatalılar’dan kurmayı yeğleyen ve akabinde de ahlak dersi veren bir hocayla mümkün mü aynı, tezahürata ses vermek?
Sevgili Bilal, 10 yıl önce bileği bükelemeyen rakibin zaferini ‘tesadüf’ olarak niteleyen ve kendisi de bükemediğinde tebrik etmek yerine, “Bu daha büyük bir tesadüf” diyerek aşağılayan, burnundan kıl aldırmayan kibirli bir hocayla nasıl bir yürek olunabilir?

Haberin Devamı

2018 PEK YAKINDA!

Sevgili Bilal, hesaplaşacağını ilan ettiği kişiyle bugün birlikte çalışan hocayla nasıl güvenilir bir ilişki kurulabilir?
Sevgili Bilal, ‘Yine yeni yeniden yapılanma 2018, pek yakında sahalarımızda’ diyerek Cem Yılmaz’dan rol çalan zoraki ikiliye nasıl inanılabilir? Sevgili Bilal, Ersun Yanal, Guus Hiddink, Abdullah Avcı ve şimdi bir kez daha Fatih Terim ile yeniden yapılanıyoruz. Seni 31’inde keşfeden bir yeniden yapılanmadan söz ediyoruz sevgili Bilal, düşenebiliyor musun?
Sevgili Bilal, Yanal’a Avcı’ya, Hiddink’e ikinci bir şans vermeyen ama 2016’ya 3 maçta havlu atar hale gelen Terim’e derhal 2018 kredisi verilmesi adil mi?
Bak sevgili Bilal, ben iki kez gerçek yapılanma gördüm:

1-Jupp Derwall ile G.Saray yeniden yapılandı. Sonuç, 14 yıl sonra şampiyonluk, Avrupa’da yarı final ve Mustafa Denizli doğdu.
2-Sepp Piontek ile milli takım yeniden yapılandı. Sonuç, Avrupa ve Dünya kupalarına giden yolun taşları döşendi ve Fatih Terim doğdu. 2004’ten sonraki 4 milli yapılanmadan kalan ise bol sıfırlı kontratlar ve heba edilen onlarca gurbetçi sevgili Bilal!
İşte sevgili Bilal, yönetenler insanları ayırmaktan vazgeçmezlerse ‘kağıt bilet’le bile sizi destekleyecek taraftar bulamayacaklar ve Saracoğlu’ndaki gibi, eline şakşak tutuşturulan ‘promosyon izleyici’ ve CD’den Mehter Marşı ile ‘yeni yapılanmalar’ sürecek.

Yazarın Tüm Yazıları