Doğru tespit

Güncelleme Tarihi:

Doğru tespit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 04:24

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın “Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık. Öncesini ve sonrasını yeterince hesaplamalıydık. Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik” sözlerini MHP’liler olumlu karşıladı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Doğru bir tespit yapmış” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da “Tan’ın değerlendirmelerini önemli bulurum” demekle yetindi. Tan’ın sözlerinin yansımaları şöyle:

DEVLET BEY ROL MODEL

Semih Yalçın (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Altan Tan doğru bir tespit yapmış. Sonunda olan biteni görebilmiş olmaları sevindirici. Genel Başkanımızın bu ülkenin emniyet subabı olduğunu idrak etmiş olmaları sevindirici. Bu noktadan baktığınızda açıklamayı anlamlı buluyorum. İnşallah Genel Başkanımızın ülkenin menfaatleri noktasındaki hassasiyetleri tüm Türk siyasetçilerine örnek teşkil eder. Bu anlamda rol model olduğunu idrak ederler.

Yusuf Halaçoğlu (MHP Grup Başkanvekili): Devletin güvenlik görevlileri varken sokağa inilmesi, kaosu kargaşayı daha fazla arttırır. Bunu zannediyorum Altan Tan da görmüş olmalı ki, konuşmasıyla kendi hatalarını da ortaya koymuş oluyor. Devlet Bey, MHP’nin hiçbir mensubunun sokağa çıkmaması gerektiğini her fırsatta belirtiyor. Buna karşı HDP’liler ‘Bizim kastımız bu kadar yağmalama değil’ diyorlarsa da görünen köy kılavuz istemez. Zannediyorum Altan Tan da en azından, sokağa inenleri nasıl sevk ve idare edeceklerini düşünmeden, bunu yapmış olmalarının sıkıntısını çekiyor.

Özcan Yeniçeri (MHP Ankara Milletvekili): Umarım artık HDP aklını başına devşirir. Tan’ın bu tarzını Cumhurbaşkanı ve Başbakan da anlayabilse.

PERSPEKTİFİ GENİŞ

Naci Bostancı (AK Parti Grup Başkanvekili): Altan Tan’ın değerlendirmelerini önemli bulurum. Sayın Tan, o siyasetin içinde bir arkadaş. Süreci biliyor, yaşananları biliyor. Değerlendirmelerini bütün bunların neticesi olarak görürüm. Sayın Tan ilgi alanı itibariyle daha geniş bir çevreyle bağlantılıdır, geçmişi, siyasi müktesebatı itibarıyla. Perspektif genişlediğinde belli bir kesime odaklanmadığında, Türkiye’ye yönelik daha tutarlı değerlendirmeler yapılabildiğini görüyoruz.

Haluk Koç (CHP sözcüsü): Kobani dolayısıyla HDP bir sokak çağrısı yaptı. Bugün Hürriyet’in manşetinde HDP içinde görev yapan bir milletvekilinin serzenişlerini görebilirsiniz. ‘Yanlış yaptık’ diyor, okumuşsunuzdur. Şimdi sokaklar karışınca panik içerisinde tekrar Öcalan’a başvuruyorsunuz, kurduğunuz iletişim sistemiyle oradan bir mesaj çıkarttırıp tekrar sakinleştirme operasyonu yapıyorsunuz.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!