Hazine’de Dağdaş bir adım önde

Güncelleme Tarihi:

Hazine’de Dağdaş bir adım önde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:17

İbrahim Çanakcı’nın geçtiğimiz temmuzda ayrılmasından sonra bir türlü atanamayan Hazine Müsteşarlığı görevi için Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş’ın ismi ön plana çıkmaya başlandı.

Haberin Devamı

Dağdaş, Hazine’de dış ekonomik ilişkiler ile kamu finansmanından sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor. Türkiye, G-20 başkanlığını da 1 Aralık’da devir alınacak. Bu nedenle Dağdaş’ın müsteşar olarak atanma ihtimalinin güçlendiği belirtiliyor. Dağdaş son olarak IMF- Dünya Bankası toplantıları için ABD’ye de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la birlikte gitti.

NÖBETLEŞE YAPILIYORDU

Hazine Müsteşarı Çanakcı, temmuz başında IMF İcra Direktörlüğüne atandı. Resmi görevi ise 1 Kasım tarihinde başladı. Çanakcı’nın müsteşarlıktan ayrılmasıyla müsteşar yardımcıları Cavit Dağdaş ile Burhanettin Aktaş nöbetleşe müsteşarlık yapmaya başladı. Müsteşar olarak da Babacan’ın Dağdaş ya da Aktaş’ı istediği kulislerde konuşulmuştu. Babacan’ın yıllardır çalıştığı Çanakcı gibi Dağdaş ya da Aktaş’la devam etmek istediği ancak AK Parti tarafında başka isimlerin getirilmek istendiği gündeme gelmişti. Gündeme gelen isimler arasında Murat Yülek vardı. Kalkınma Bakanlığı’ndan Erhan Usta’nın da Hazine Müsteşarı olabileceği kulislerde konuşulmuştu. Çanakcı, Cavit Dağdaş’la aynı dönemde DPT’de çalışan Usta’nın daha sonra şansının azaldığı gündeme gelmişti. Türkiye’nin G-20 dönem başkanlığını devralacak olmasının Dağdaş’ın müsteşar adaylığını güçlendirdiği konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!