‘Su numuneleri sahte’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Su numuneleri sahte’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 01:16

Başkent’teki su tartışması sürecinde yapılan analizlerde ‘sahte numune’ kullanıldığını öne süren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök; Büyükşehir, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve meslek odalarını ortak tahlil yapmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Ankara'daki şebeke suyunun sağlıksız olduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sağlık Bakanlığı Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün halka doğru bilgi vermediğini savundu. Gök, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Ankara'da su analizlerinde numuneler 'belirlenen adreslerden' alınmadı, 'alınmış gibi' gösterildi; yani numuneler sahte. Analizlere katılan laborantların yetkinlik ehliyetinin olmadığı yönünde de çok ciddi kuşkular var. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, Kimya Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası başta olmak üzere bu konudaki yetkin tüm odalar, müştereken alacakları su numunelerini güvendikleri bir ortamda tahlil ettirmeli ve sonucunu da birlikte açıklamalıdır. Ankara suyuna yönelik kafa karışıklığı ancak böyle giderilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!