Atina borsası sert düştü

Güncelleme Tarihi:

Atina borsası sert düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Yunanistan'ın 240 milyar euroluk IMF ve AB kurtarma paketinden vazgeçeceği endişeleriyle Atina borsası yüzde 9'un üstünde değer kaybetti.

Haberin Devamı

Yunanistan'da sol parti Syriza'nın yükselişi ve buna paralel olarak 240 milyar euroluk yardım paketinden çıkacağı endişeleriyle Yunanistan borsa ve tahvil piyasaları bugün büyük çalkantı yaşadı.

Atina borsasında kayıplar günlük yüzde 9'a varırken bazı banka hisselerinde çokk sert düşüşler görüldü. National Bank of Greece yüzde 13, Piraeus yüzde 14, Alpha yüzde 14 Eurobank hisseleri ise yüzde 20 değer kaybetti.

Atina borsası sert düştü

Son haftalarda düşen Atina borsası en sert düşüşünü bugün yaşadı

Yunan piyasalarındaki büyük çalkantı sadece borsa ile sınırlı kalmadı. Yunan 10 yıllık tahvil faizi 16 ayın zirvesini gördü.

Haberin Devamı

ABD BORSALARI AÇILIŞTA SERT DÜŞTÜ
Öte yandan küresel ekonomide zayıflık, IŞİD tehdidi ile gerilen piyasalar ABD'de beklentilerin altında gelen ÜFE ile birlikte toparlanırken ABD borsaları ise yüzde 1'in üstünde kayıpla açıldı. Açılışın hemen ardından kayıp yüzde 2'yi aştı. Avrupa borsalarında da Yunanistan endişesi ve ABD'den gelen zayıf veriler sert satışlara yol açıyor. Fransız CAC40 yüzde 2,82 kayıp yaşarken Alman DAX'ta düşüş yüzde 2,21'i buldu.

ABD cephesinde ÜFE'nin zayıf gelmesi BİST 100'ü olumlu etkiledi. Endeks yüzde 1'in üstünde primle 75 bin 456 puana çıktı. Dolar ise 2.2580 TL'ye kadar geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!