İtfaiyeye sokağa uygun araç şartı

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyeye sokağa uygun araç şartı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 01:16

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni düzenlemeyle itfaiye teşkilatlarına bina yüksekliği ve yapılaşmaya uygun araç şartı getiriliyor. Ankara İtfaiyesi Daire Başkanı Celil Sipahi ise, “Dar yollar için özel üretilen arazözlerimiz ve 4 bine yakın hidrantımızla yenilikleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde sokakların dar olması ve bina yükseklikleri gibi nedenlerle yangınlara müdahalede geç kalan itfaiyelere “bina yüksekliği ve yapılaşma koşuluna uygun araç gereç şartı” getiriliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeyle itfaiye teşkilatları, bina projelerine uygun görüşü verilmesi aşamasında, yapı yüksekliğine göre itfaiye araçlarının manevra yapabilmesi ve konuşlanabilmesi amacıyla ulaşım yollarının uygunluğunu da kontrol edecek. İtfaiye, sorumluluk bölgelerindeki imar yönetmeliği, bina yükseklikleri, yapılaşma koşullarına uygun araç, gereç ve ekipmanı sağlamakla sorumlu olacak.

KOŞULLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Hazırlanan düzenlemeyi Ankara Hürriyet’e değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, böyle bir çalışma yapılmasının oldukça isabetli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Ankara’da dar yollarla alakalı olarak ‘dar yol arazözleri’ bulunuyor. Ulaşımın zor olduğu yerlerde onlarla müdahale ediyoruz. Eski yapılaşmanın olduğu yerlerde ise su ikmali sağlamak için konumlandırılan hidrantlar yer alıyor. Ankara genelinde de 4 bine yakın hidrantımız bulunuyor. Zaman zaman yeni tespitler yapılıyor ve farklı bölgelerde yeni hidrantların yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Günün koşullarını ve teknolojinin getirdiği yenilikleri Ankara İtfaiyesi olarak her zaman yakından takip ediyoruz.”

Haberin Devamı

Başkent’te ulaşımın en zor olduğu yerlerden biri olan Ankara Kalesi yakınlarında, 31 Temmuz gecesi çıkan yangında aralarında antikacılarında bulunduğu 18 işyeri ve 2 ev zarar görmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!