Balede dünya ikincisi Ankara’dan

Güncelleme Tarihi:

Balede dünya ikincisi Ankara’dan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Kadir Okurer ile İlhan Durgut, Sibirya’da düzenlenen 3. Krosnovyarsk Uluslararası Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. Kadir Okurer, dünyanın dört bir yanından bale sanatçılarının katıldığı yarışmada Sinyor Erkekler Kategorisi’nde dünya ikincisi oldu. İlhan Durgut da aynı yarışmada finale kaldı.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Kadir Okurer ile İlhan Durgut, 5-9 Ekim tarihleri arasında Sibirya’da düzenlenen Krosnovyarsk Uluslararası Bale Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. İki genç balet, yarışmada dünyanın dört bir yanından gelen bale sanatçılarıyla mücadele etti. Yarışmada klasik ve modern eserler dans eden Okurer ve Durgut, Sinyor Erkekler kategorisinde 10 yarışmacı arasına girerek finale kaldı. Kadir Okurer, yarışma sonunda dünya ikinciliğini elde etti.

MACARİSTAN VE İTALYA’DAN TEKLİF

Şimdiye kadar altı uluslararası yarışmaya katıldığını söyleyen Kadir Okurer, bu yarışmanın balenin en önemli merkezlerinden Rusya’da olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Yarışmada farklı bale ekollerini görme fırsatı elde ettiklerini dile getiren Okurer, alınan başarılı sonuçlarla Türkiye’de balenin oydukça iyi bir noktada olduğunu gösterdiklerini belirtti. Genç sanatçı, Türk dansçıların uluslararası organizasyonlarda büyük başarılar elde ettiklerini ve bunun Türk balesi için çok önemli olduğunu aktardı. Kadir Okurer, yarışmanın ardından Macaristan ve İtalya’dan çeşitli teklifler aldığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!