Google Glass bağımlısı tedaviye alındı

Güncelleme Tarihi:

Google Glass bağımlısı tedaviye alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 13:57

ABD’li bir askerin Google Glass bağımlılığı nedeniyle donanmanın Madde Bağımlılığı programı SARP kapsamında tedaviye alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

SARP programının başında bulunan Dr Andrew Doan, konuyla ilgili Addictive Behaviours isimli dergide yayınladığı makalede ismi basına açıklanmayan 31 yaşındaki askerin 2 ay önce satın aldığı Google Glass’ı bu süre boyunca hergün 18 saat boyunca taktığını ve cihaz elinden alındığında “agresif ve tedirgin” davranışlar sergilediğini belirtti.

Doan askerin uyuduğu ve duş aldığı zamanlar dışında Google Glass’ı gözünden hiç çıkarmadığını ve rüyalarında bile cihazı kullandığını gördüğünü açıkladı.

35 gün boyunca bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görecek olan askerin Google Glass dışında aşırı sigara ve alkol bağımlılığı ile de boğuştuğu belirtildi.

Doan İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada internet bağımlılığının henüz resmen bir hastalık olarak kabul edilmediğine dikkat çekti ve “İnsanlar eskiden Alkolizmin de gerçek bir hastalık olmadığını düşünür, alkolikleri ve çevrelerindeki insanları suçlardı. İnternet bağımlılığının gerçek bir problem olduğunun anlaşılması da biraz zaman alacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!