İşadamı Fadıl Arnavut son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

İşadamı Fadıl Arnavut son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 12:49

İngilltere’nin başkenti Londra’da yaşam süren tanınmış Türk işadamı Fadıl Arnavut (57) son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin ilk ve tek minareli Türk camisi olma özelliği taşıyan Süleymaniye Camii’nde, dün (Salı) öğle namazına müteakip camii hocası Burhan Akgün nezdinde kılınan cenaze namazına sayıları 500’ü aşkın katılım oldu.

Cenaze namazına merhumun eşi Yıldız, çocukları Çiğdem, Erkan, Çilem, yakınlarıyla birlikte yüzlerce seveni katıldı. Arnavut’un naaşı aynı gün İstanbul’a, oradan da KKTC’ye ulaştırıldı. İngiltere’deki Türk işadamları arasında yardımseverliği ile de tanınan Arnavut’un, 200 civarında siyah taksisi olduğu biliniyor.

Arnavut’un yanı sıra 95 yaşında ölen Mustafa Hasan adlı bir kişinin de cenaze namazı kılındı.

TEDAVİLER SONUÇ VERMEDİ

Bilindiği gibi, kısa süre önce soğuk algınlığından şikayet eden Fadıl, rahatsızlığının geçici olduğunu düşünerek hastaneye gitmedi. Ancak daha sonra durumu ciddileşince ambulansla North Middlesex Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı gün solunum cihazına bağlanan Arnavut’a hastanenin uyguladığı tedaviler sonuç vermeyince yapılan tetkikler sonucu ‘kanser hastası’ olduğu ortaya çıktı. İki haftayı aşkın süre hastanede kalan ve bu süre içerisinde kimse ile görüştürülmeyen Arnavut, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak, geçtiğimiz perşembe akşamı saat 18.30’da vefat etti.

Aslen Kıbrıs’ın Gazimağusa Balalan köyünden olan Arnavut, Londra’nın Leyton bölgesinde hizmet veren Cyprus Meze Bar Restaurant’ın yanı sıra çok sayıda gayrimenkul sahibi. Arnavut, İngiltere Türk toplumu içerisinde yakından tanınan bir sima olarak biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!