Doğuş, Koreli ortağı ve İş Girişim'le ilk yatırımını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğuş, Koreli ortağı ve İş Girişimle ilk yatırımını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 12:38

Doğuş Grubu'nun Güney Kore'nin en büyük gruplarından SK ile geçtiğimiz yıl kurduğu girişim sermayesi fonu DGSK Türkiye'de ilk yatırımını yapıyor. DGSK ve İş Girşim Sermayesi, Türkiye'nin önde gelen veri merkezi şirketlerinden Radore'nin çoğunluk hissesini satın alıyor.

Haberin Devamı

Doğuş, Koreli ortağı ve İş Girişimle ilk yatırımını yaptı
Yapılan anlaşmaya göre, DGSK ve İş girişim, Radore'nin yüzde 57 oranındaki hissesini satın alacak. Bu işlem Rekabet Kurulu'nun onayının ardından resmileşecek.

Doğuş Grubu, Kore'nin en büyük grupları arasında yer alan SK ile işbirliğini ilk kez iki yıl önce duyurmuştu. 50'şer milyon dolarlık sermaye taahhüdüyle oluşturulan fonun, Doğuş Grubu ve SK Group'un yurtiçi ve yurtdışından sağlayacağı üçüncü taraf yatırımcılarla 500 milyon dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtilmişti.

SK Group, bilişim teknolojileri alanında dünyanın en büyük firmaları arasında bulunuyor.

100 MİLYON DOLAR BÜYÜKLÜĞÜ VAR

Haberin Devamı

İki grup arasındaki anlaşmanın ardından DGSK adındaki girişim sermayesi yatırım şirketi ise küçük ve orta ölçekli şirketlere yatırım amacı ve 100 milyon dolarlık taahhüt edilmiş fon büyüklüğü geçtiğimiz yıl kuruldu. 1 senedir sadece yatırım olanaklarını araştıran şirket, ilk yatırımını İş Girişim'i de yanına alarak Radore'ye ortak olarak yapma kararı aldı.

DGSK'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre şirket, özellikle büyüme potansiyeline sahip ve rekabet avantajı bulunan firmalara yatırım yapmayı hedefliyor. Şirketin hedeflediği sektörler ise tüketici, perakende, hizmet ve üretim sektörleri. DGSK seçtiği şirketlere 3-5 yıllık vadelerle yatırım yapmayı planlıyor.

EN HIZLI BÜYÜYEN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ ARASINDA

Radore firması ise bireysel ve kurumsal web hosting hizmeti sağlamak amacıyla 2004 yılında kurulan bir bilişim şirketi. 2005 yılında ilk veri merkezi yatırımını yapan şirket zaman içinde Türkiye’nin en yüksek kapasiteye sahip özel veri merkezlerinden biri haline geldi.

Zeki Kubilay Akyol ve Ahmet Akyol ortaklığındaki Radore, Deloitte Teknoloji Fast 50 Programı 2012 ve 2013 sonuçlarına göre “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Veri Merkezi” oldu. Ayrıca iki yıl üst üste Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 10 teknoloji şirketi arasında yerini aldı. Yaklaşık 50 kişinin çalıştığı şirket 10 bin sunucu kapasiteli veri merkeziyle, toplamda 2 binin üzerinde kişi ve kuruma veri merkezi hizmetleri sağlıyor.

Haberin Devamı

eguler@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!