Apple ve Facebook’tan kadın çalışanlara 'yumurta dondurma' seçeneği

Güncelleme Tarihi:

Apple ve Facebook’tan kadın çalışanlara yumurta dondurma seçeneği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 12:24

Sosyal medya devi Facebook ve iPhone üreticisi Apple’ın çocuk doğurmak için kariyerlerine ara vermek istemeyen kadın çalışanlarına “yumurta dondurma ödemesi” yapma kararı aldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Amerikan NBC televizyon kanalı konuyla ilgili haberinde Facebook ve Apple’ın yumurtalarını dondurmak isteyen çalışanlarına yaklaşık 20 bin dolar ödeme yapacağını bildirdi. İşlemin gerçekleştirilmesinden sonra şirketlerin yumurtaların derin dondurucuda saklanması için de yılda 500 dolar ödeyeceği belirtildi.

YUMURTA DONDURMA YÖNTEMİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ!

Facebook’un daha şimdiden çalışanlarına yumurtalarını dondurma imkânını tanıdığı, Apple’ın ise bu uygulamayı yeni yılda başlatmayı planladığı açıklandı. Uygulamanın şu an için sadece şirketlerin ABD’deki çalışanları için geçerli olacağı belirtildi.

Apple ve Facebook’tan kadın çalışanlara yumurta dondurma seçeneği
Sağlık Bakanlığı'dan ‘yumurta dondurma’ açılımı

Birçok kadın hakları savunucusu karara destek verdi ve “yumurta dondurma ödemesi”nin kadınların hayattaki seçeneklerini artıracağını ve kariyerlerinin en önemli yıllarında doğum iznine çıkarak erkek meslektaşlarının gerisinde kalmalarını engelleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ancak uygulamayı eleştirenler böyle bir seçeneğin varlığının genç yaşta bebek sahibi olmak isteyen kadınlar üzerinde baskı yaratacağını ve onlara “doğum iznine çıkmanın kabul edilemez olduğu” mesajını vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!