THY uçağında Ebola paniği

Güncelleme Tarihi:

THY uçağında Ebola paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 11:32

Ebola için sınır kapılarında önlem alan İtalya Sağlık Bakanlığı, “ateş kontrolü” dışında şüpheyle ilk hastaneye sevki iki THY yolcusu için gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İstanbul-Pisa seferini yapan “Edremit” adlı Airbus A320 tipi uçakta bir Bangladeşli anne ile dört yaşındaki kızının yüksek ateş ile rahatsızlanması üzerine pilot durumu kuleye bildirdi.

Pisa havalimanında henüz Ebola tarama ünitesi olmadığı için uçak Roma Fiumicino havalimanına yönlendirildi. Burada ıssız bir aprona alınan THY uçağından iki yolcu indirilerek ambulansla önce havalimanına yakın Ostia hastanesine daha sonra da Roma’daki tropikal hastalıklar için tam teçhizatlı “I.Umberto Polikliniği” ile “Gemelli” hastanesine yönlendirildi.

Anne ve kızının test sonuçları alınana dek THY uçağının kalkmasına da izin verilmedi. Yapılan tarama olumsuz çıkınca diğer yolcuların karantinaya alınmasından vazgeçildi ancak kendilerinden kabinde kontrolden geçtiklerine dair imzalı belge alındıktan sonra uçağın Pisa’ya kalkışına izin verildi. Kalkıştan sonra bazı yolcuların stresten ağladıkları gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!