MEB Müsteşarı Tekin: 242 okul zarar gördü

Güncelleme Tarihi:

MEB Müsteşarı Tekin: 242 okul zarar gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 11:17

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, ”Geçen yıl şartlı eğitim yardımından yararlanan 177 bin 855 öğrencimize, toplamda 17 milyon 68 lira aktarıldı. Olayların başladığı günden bugüne 242 okulumuz zarar gördü. Zararımız yaklaşık 16 milyon lira. Meydana gelen maddi zararla bir bu kadar daha öğrencimiz burs imkanından yararlanabilir, yeni derslikler, yeni okullar yapılabilirdi. Son zamanlarda bölgede okullara yapılan saldırılar asla kabul edilemez ” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, düzenlenen gösterilerde eğitim kurumlarının hedef olmasına ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, kitapların, okulların yakılmasının sadece bir halk için değil bir medeniyet için de unutulmaz bir acı olduğunun altını çizdi. Türkiye’de de bir kesimin sözde demokrasi mücadelesi verdikleri iddiasında iken aksine Orta Çağ’daki Moğol istilası sırasında Bağdat’ta yaşananları aratmayacak seviyede bir Vandalizmle, okulları ve kütüphaneleri yaktığını belirten Müsteşar Tekin, yaşananların hiçbir akılla, vicdanla açıklanması veya anlaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Eğitimin toplumlar için, kalkınmada ve ilerlemede en önemli itici güç olduğuna işaret eden Tekin, eğitimle geleceğin inşa edildiğini dile getirdi. Geleceğinin inşasında okulun ayrı bir yeri olduğunu anlatan Tekin, geleceğin, bu topraklarda farklılıklarıyla birlikte yaşamayı başarabilen herkesin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Maddi zarar yaklaşık 16 milyon

Eğitim kurumlarının yakılmasının mantığının anlaşılamadığını dile getiren Tekin, çocukların geleceğinin inşasında en önemli unsurların başında gelen ve yapımında tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan eğitim yuvalarının, yıkılması tahrip edilmesinin açıklanamayacağını vurguladı. MEB Müsteşarı Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sorumsuzca ve pervasızca hareket eden bir avuç haddini bilmez kitle, kamu malına zarar vererek oradaki halkların, halklarının geleceklerini çalıyorlar. Bu yaşanan, Vandalizmden daha büyük bir şey, terör, barbarlık. Biz hükümetin bir unsuru olan Milli Eğitim Bakanlığı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere coğrafi ve iktisadi açıdan ülkemizin dezavantajlı bölgelerine yatırım, teşvik, öğretmen atamalarında pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Özelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini merkeze alan bu tür bir pozitif ayrımcılığa rağmen son zamanlarda bölgede okullara yapılan saldırılar asla kabul edilemez.
Olayların başladığı günden itibaren yaklaşık 242 okulumuz zarar gördü. Burada zararımız yaklaşık 16 milyon lira. Düşünün 1 milyon 600 bine 2 bin 500 metrekarelik alanda 8 derslikli, 5 bin metrekarelik alana 3 bin 200 liraya 16 derslikli, 6 bin 200 metrekareye 4 milyona 24 derslikli okul yapabiliyoruz, geçen yıl şartlı eğitim yardımından yararlanan 177 bin 855 öğrencimize, toplamda 17 milyon 68 lira aktarıldı. Olayların başladığı günden bu güne meydana gelen maddi zararla bir bu kadar daha öğrencimiz burs imkanından yararlanabilir, yeni derslikler, yeni okullar yapılabilirdi. Bu Vandallar, öğrencilerimizin bu sınıflarını, okullarını onların isteklerini dikkate almadan yakıyorlar. Halkımızın okullarına, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağına, inancımız tam. Bu Vandallar, oradaki halkın büyük çoğunluğunun, iradesini dikkate almadan, çocuklarının eğitim hakkını ellerinden alarak, bölgeye yatırım yapılmasını engelleyerek, oradaki halkın iradesini, geleceğini çalıyor, yakıyor, bombalıyor aslında.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!