Yaşama hareket katacaklar

Güncelleme Tarihi:

Yaşama hareket katacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 01:05

SAĞLIK Bakanlığı’nın, 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam için Hareket Yılı" olarak belirlemesi ile başlayan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün "Yaşamına Hareket Kat Projesi" Narlıdere İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen bir törenle hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Törene, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Narlıdere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Berkay Kocasarı, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Ayhan İzzettinoğlu ve Ali Çakır, Ar-Ge Şubesi çalışanları, Narlıdere İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Narlıdere Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları katıldı. İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Sağlığına Hareket Kat Projesi’nin tanıtımını yaptığı konuşmasında, "Davranış değişikliği oluşturmak için önce kendimizden başlamamız lazım. Asansör yerine merdivenleri tercih etmek, bunu alışkanlık haline getirmek çok önemli. Sağlıklı bir yaşam kazandırmasının yanında merdiven trafiği, merdivenlerde birbirimizle karşılaşmak, sohbet etmek de sağlıklı bir iletişim sağlıyor. Müdürlükte başlattığımız bu uygulamanın güzel sonuçlarını görmeye başladık. Gerçekleştirdiğimiz ölçümler sonucuna göre proje öncesinde personelimizin merdiven kullanma oranı ve asansör kullanma oranı arasındaki fark yüzde1’iken, proje sonrasında bu fark yüzde 9’a çıkmıştır. Müdürlüğümüzde merdiven kullanım oranı genelde yüzde 4 oranında artış göstermiştir. Burada da güzel sonuçlarını görmeyi diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Narlıdere İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde oluşturulan Obezite Danışma Birimi’ni ziyaret ederek çalışanlardan bilgi alan Türkyılmaz daha sonra çalışanlarla bir araya gelerek bir toplantı yaptı, çalışanların sorunlarını dinledi. Buradaki konuşmasında Türkyılmaz şöyle dedi: "Bu tür çalışmaları bir araya gelmek için bir vesile olarak görüyorum. Sizlerle sohbet etmek, sorunlarınızı dinlemek için vesile. Sağlık hizmet kalitesi arttıkça beklenti artmıştır. Bizler bu beklentiyi karşılayacak vicdana sahibiz. Bu gün toplanma gerekçemize sahip çıkalım. Hasta olanlarımız hariç kendimiz için daha hareketli bir yaşamı benimseyelim. Evi işi yapıyorum nasılsa, hareketliyim nasılsa demeyeceğiz. Merdiven inip çıkmak hareket, yürümek hareket. Hareketli olmayı eziyet değil de yaşam biçimi olarak gerçekleştirmemiz gerek. Başlangıcın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama kolay her zaman tercih ettiğimiz şey. Obeziteden korunmak demek kırkımızdan sonra oluşabilecek hastalıklardan korunmak demek. Biraz azim, biraz dirayet, biraz sahiplenme. Bizlerin görevi bir yön göstermek, bir motor olmak. Ancak iş kafada bitiyor. Obeziteye sebep olan her şey bir bağlılık. Tuz da bir bağlılık, şeker de. Tüm bağlılıklarda olduğu gibi yavaş yavaş bırakayım mantığı işlemiyor. Bir karar verip sağlığımıza zarar veren bağlılıklarımızı bırakmamız lazım. Bu kadar kilo endeksli yaşayalım demiyorum. Fit olalım, manken olalım derdinde değiliz. Belli bir kiloda olmak bazı hastalıkları önlüyor. Her günümüzün her saniyemizin değeri var ve sağlığımızın değerini kaybedince anlıyoruz. Obezite biliyoruz ki hastalıkların kapısını açıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!