Babazula Japonya'nın birincisi!

Güncelleme Tarihi:

Babazula Japonyanın birincisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 10:30

Geçtiğimiz ay yeni albümleri '34 Oto Sanayi' ile Japonya'da büyük ilgi gören Baba Zula, kısa sürede ülkede 'en çok satanlar' listesinin 1 numarası oldu.

Haberin Devamı

BaBa ZuLa'nın sekizinci stüdyo albümü, “34 oto sanayi” 28 Eylül’de Japonya'da yayınlandı. Kısa bir süre içinde de çok satanlar listesinde bir numaraya yükseldi. Japonya’da genç kızların oryantal dans öğrenmesine neden olacak kadar çok sevilen BaBa ZuLa 10 Ekim’de de turneye başladı.

İlk konserini Asahikawa’da Oki Dub Ainu Band ile birlikte verecek BaBa ZuLa, ertesi gün aynı grupla stüdyoya girerek kayıt yapacak. 12 Ekim’de Tokyo’da bir workshop düzenleyecek grup bu kentte 13 ve 14 ekimde iki ayrı konser verecek. 16 Ekim’de Hiroshima’da sahne aldıktan sonra da 18 Ekim’de Nagoya ve Ohsaka’da birer workshop düzenleyecek ve konser verecek.

ÖNCE İSPANYA SONRA HİNDİSTAN

Babazula Japonyanın birincisi

Albüm Japonya'da 1 numaraya oturdu!

Haberin Devamı

1996 yılında kurulan ve Murat Ertel, Levent Akman, Can Aydemir, Özgür Çakırlar ve Melike Şahin'den oluşan güncel kadrosuyla yoluna devam eden BaBa ZuLa yeni albümünü Eylül ayında düzenlediği 12 konserlik bir turne ile Avrupa’da tanıtmıştı. BaBa ZuLa 23 Ekim’de de İspanya Vallodolid film festivalinde sahne alacak. “34 oto sanayi”nin 2015 Ocak ayında Hindistan’da raflardaki yerini alması planlanıyor.

1 Kasım’da Türkiye’de yayınlanacak albümde, diğer albümlerin aksine çok az konuk sanatçı bulunuyor. Bu nedenle “34 oto sanayi” grubun sahne performansına daha yakın tınlayan bir albüm.

FOTOĞRAFLAR DA MASLAK OTO SANAYİ'DEN!

Babazula Japonyanın birincisi

Albüm kapağındaki araba Murat Ertel'in Ford Futura'sı.

Plak formatında da yayınlanacak albümün fotografları Dilan Bozyel tarafından grubun stüdyosunun bulunduğu Maslak Oto Sanayi’de çekildi. Fotoğraftaki kırmızı otomobil de Murat Ertel’in 1963 model Ford Futura'sı... Albümde yer alan sekiz şarkı ise şöyle: İtaat Etme, Başka Bir Alem, Gariplere Yer Yok, İlk Aşkım, Sinek Koca, Ufaklık, Küçük Kurbağa ve Direniş Destanı.

Haberin Devamı

Müzik yazarı Murat Meriç ise albüm hakkında şunları söylüyor: 'BaBa ZuLa bildiğimiz, tanıdığımız hatta ilerliyorlar ama sosu lezzetli: Bu kez daha sert, daha elektrikli, daha rock'n'roll... Üstelik konuşan bir BaBa ZuLa bu! Bugüne kadar susmamışlardı, bu kez seslerini biraz daha yükseltmişler ve sözlerini esirgememişler.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!