Belçika bunu tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Belçika bunu tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 10:39

Belçika’da yeni hükümet birkaç gün önce kuruldu... 127 kiloluk Maggie De Block’un Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesi, ülkede yeni bir tartışmaya yol açtı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın en popüler siyasetçilerinden biri olan ve “Geleceğin başbakanı” yorumları yapılan Maggie De Block’un “Aşırı kiloları nedeniyle halka kötü örnek olduğu” ve “Sağlık Bakanı olarak görev yapmasının uygun olmadığı” iddia edildi. Sağlık Bakanı ile ilgili tartışmalar Belçika’da yayın yapan VRT’nin Washington muhabiri Tom van de Weghe’nin Twitter’daki eleştirisiyle başladı. Hollanda’nın önde gelen televizyon kanalı NOS da 52 yaşındaki siyasetçiyi “Rubens tablolarından bir figure” benzetti ve 25 yıl boyunca doktorluk yapan De Block’un sağlık bakanı olmasının tepki toplayacağını söyledi.

BEN MODEL DEĞİLİM!

Ancak Maggie De Block kendisine yöneltilen eleştirileri ciddiye almadığını belirtti ve “Ben bir model olmadığımın farkındayım. İnsanlar pakete değil içinde ne olduğuna bakmayı öğrenmeli” dedi. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2008 yılında yayınladığı rakamlara göre Belçika’daki yetişkin nüfusun yüzde 48’i aşırı kilolu. De Block bir önceki Belçika Hükümeti’nde Göç Bakanı olarak görev yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!