Doğan Holding’den Yeni Şafak yazarına dava

Güncelleme Tarihi:

Doğan Holding’den Yeni Şafak yazarına dava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 00:04

DOĞAN Holding, dün bir açıklama yaparak Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük’ün geçen pazar günkü köşesinde ortaya attığı “gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, tamamen hayal mahsulü, tehdit ve karalama maksatlı” iddialara karşı tüm yasal yollara başvurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Doğan Holding’den yapılan konuyla ilgili açıklamada şöyle denildi:

“Halka açık bir şirket üzerinde bu şekilde tamamen asılsız itham ve suçlamalarda bulunulması sadece şirketimizin zarara uğratılması ile sınırlı kalmamakta, Grubumuzun yüz binden fazla yatırımcısının menfaatlerini ve Türkiye’de sermayenin hukuk güvencesi altında faaliyet göstermesini de tehdit etmektedir. Bu ticari karalamayla ilgili de yetkili kurumlara gerekli yasal başvuruların yapılmasının öncelikle değerli hissedarlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğuna inanmaktayız. Hukukun izin verdiği diğer yasal yollara da başvurmayı bu kapsamda bir görev addetmekteyiz. Bu tür iftira ve şantajların yetkili makamlar tarafından cezasız bırakılmayacağına olan inancımızı da vurgulamak isteriz.”
Açıklamada “Holdingimizin toplumsal ve ticari itibarını zedeleyen, ‘vatan hainliği’ gibi ağır bir ithamla Onursal Başkanımız Aydın Doğan’ı doğrudan hedef gösteren bu yazı gazetecilik etiğinin tamamen dışında ve kişilik haklarının ihlali niteliğindedir. Doğan Grubunu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı doğrudan hedef alan kasıtlı, yanlış, haksız tüm haber ve yorumlara karşı hukuki ve cezai yaptırımların uygulanması için yasal haklarımızı kullandığımızı da kamuoyuna duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!