Halkalı'da 'Katı Atık Merkezi' protestosu

Güncelleme Tarihi:

Halkalıda Katı Atık Merkezi protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 21:03

İstanbul'un en önemli kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Küçükçekmece'deki Halkalı Katı Atık Aktarma İstasyonu, çevresindeki konutlarda yaşayan mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Tesisin yaydığı kokudan şikayet eden vatandaşlar yaptıkları eylemle Katı Atık Merkezi'nin taşınmasını istedi.

Haberin Devamı

Küçükçekmece’deki "Halkalı Katı Atık Aktarma Istasyonu" bölgede uzun süredir devam eden konut projelerinin tamamlanmasıyla yoğun nüfus barındıran bir yaşam alanının tam ortasında kaldı. Tesisin yaydığı koku ve tesise gelen çöp kamyonlarından çevre yollara akan çöp suları nedeniyle yoğun sinek üremesi bölgedeki konutlarda yaşayanları da adeta isyan ettirdi.

"FIRÇANI VE KOVANI KAP GEL, KATI ATIK İSTASYONU'NU YIKIYORUZ"

Şikayetlerine yetkililerden yanıt alamayan mahalleli ise çareyi "Halkalı Atakent Mahallesi, İstanbul Sarayları, Bosphorus City, İstanbul Lounge ve Soyak Evostar Site Sakinleri Ortak Platformu" adıyla örgütlenmekte buldu. “Fırçanı ve Kovanı kap gel. Katı atık İstasyonu’nu yıkıyoruz” sloganıyla harekete geçen platform üyeleri pazar günü yaptıkları protesto gösterisiyle seslerini duyurmak istedi. Grup, protesto sırasında temsili olarak Katı Atık Merkezi'ni yıkadı. Ortaya renkli görüntüler çıktı.

Haberin Devamı

Platform adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bizler vergisini veren devlete saygılı sade vatandaslariz. Bizler ailece burada yaşayan mahalle sakinleriyiz. Ayrıca, biz Katı Atık Merkezi çalışanlarına da saygılıyız. Ancak artık tamamen yaşam alanı haline gelmiş binlerce ailenin yasadigi bu bölgede, yani mahallemizde, Halkalı Katı Atık Istasyonu nun sağlığımızı tehdit ettiğini düşünüyoruz. Katı Atık Merkezi'nin mahallemizden yaşam alanımız acilen taşınması gerektiğine inanıyoruz. Ve buna tum kamuoyunun da dikkatini çekmek istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde insanların yaşam alanı içerisinde bir katı atık istasyonu olduğu görülmemiştir. 100 metre ileride anaokulunun yanında veya 50 metre otedeki caminin yanında katı atık merkezi olur mu? Görevli ve yetkililerden tek isteğimiz, Bu çevreye daima kotu koku yayan, etrafa mikrop saçan, milyonlarca sivrisinek üreten yerin, Halkalı Katı Atık İstasyonu' nun buradan kaldırılmasıdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!