Obama, IŞİD karşıtı koalisyonun komutanlarıyla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Obama, IŞİD karşıtı koalisyonun komutanlarıyla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 20:43

ABD Başkanı Obama'nın, IŞİD'e karşı kurulan koalisyona katılan 20 ülkeden komutanlarla bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda Türkiye'nin de temsil edilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İncirlik Üssü'nün IŞİD'e saldırı amacıyla kullanılması da dahil olmak üzere Türkiye'nin yapacağı katkılarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Josh Earnest, önümüzdeki haftalar ve aylarda, IŞİD'e karşı koalisyona katkı açısından Türkiye'nin yapması muhtemel ek taahhütler hakkında Türk yetkililerle sürekli görüştüklerini ifade etti. Erarnest, "Onlarla çalışmaktan memnunuz." dedi.

Sözcü, son bir haftada IŞİD’e yönelik hava saldırılarının Kobani bölgesinde artmasıyla birlikte Başkan Barack Obama’nın planında bir değişikliğin olmadığını hatırlattı. Josh, “Bizim buradaki geniş manadaki amacımız IŞİD’in zayıflatılması ve tamamen yok edilmesi.” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın, IŞİD'e karşı kurulan koalisyona katılan 20 ülkeden komutanlarla bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda Türkiye'nin de temsil edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!