Almanya'da tehlikeli gelişme: Sahte ilaca dikkat

Güncelleme Tarihi:

Almanyada tehlikeli gelişme: Sahte ilaca dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 00:01

Almanya’da son dönemlerde artış gösteren yurt dışından ucuz ilaç alımı hızla artıyor.

Haberin Devamı

Alışılmış güncel ilaçların yanı sıra önemli hastalıkların ilaçlarına da talebin artması üzerine sağlık daireleri harekete geçti. Çok sayıda yabancı ilaç ele geçiren birimler, bir ilaçlık malzemeden iki ilacın yapıldığını ortaya çıkardı. Etkisi yarı yarıya az olan bu ilaçlar hastaları yanıltıp sağlıklarını tehdit ediyor.

Başta İtalya ve Romanya’dan olmak üzere sahte ilaçlar da piyasada alıcı buluyor. KRV Eyaleti Sağlık Bakanlığı bu ilaçların bazılarının kanser tedavisi için kullanıldığını bildirdi. Kazancı gayri meşru bir biçimde artırmak için ilaçların dozajını bölen üreticiler bu şekilde bir paketten iki paketlik satış yapıyorlar. Bunun yanı sıra söz konusu ilaçlarda hijyen şartlarına aykırı vakalara da rastlanıldı. Ne şartlar altında üretimin yapıldığı tespit edilemeyen ilaçlar bu noktadan da ayrı bir tehlike unsuru oluşturmakta.

Paul Ehrlich-Federal Enstitüsü’nün verdiği bilgilere göre Romanya’dan geldiği tespit edilen kanser ilacı Avastin’e el konuldu. KRV Sağlık Bakanlığı’ndan Christoph Meinerz, “Sahte ilaçların tam olarak Alman piyasasına uygun olarak hazırlandığını tespit ettik. Bu konuyu ciddiye alıyoruz.’’dedi. Halle Başsavcılığı basın sözcüsü ise WAZ gazetesine verdiği demeçte, ‘’Bu sektörün ardında bir mafyanın olduğu şüphesiz. İtalya’dan geldiği anlaşılan ilaçların İtalyan hastanelerinden çalındığı biliniyor.’’ dedi.

Şu ana dek KRV’de bu sebepten zarar gören bir hastanın olmaması ise tek olumlu haber. Sağlık Bakanlığı bu konuda yerli malların tercih edilmesi konusunda ısrarcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!