Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın gişe rekabeti yıl sonu belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın gişe rekabeti yıl sonu belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 01:15

Cem Yılmaz’ın ‘Pek Yakında’ filmi ilk 10 günde 1.3 milyon gişe yapınca, 7 milyon seyircili ‘Recep İvedik 4’ filmiyle rekor kıran Şahan Gökbakar, Yılmaz’ı tiye aldı. Ekim ayı itibariyle Şahan Gökbakar filmleri toplamda 191 milyon lira ciro yaparak, Cem Yılmaz’a 51 milyon TL fark atmış durumda. Ancak Pek Yakında’nın önümüzdeki günlerde gişe gelirini arttırması bu farkı ortadan kaldırabilir.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın gişe rekabeti yıl sonu belli olacak
Yılın ilk 10 ayında sinemada 450 milyon TL’lik gişe hasılatına ulaşılırken, Türk sinemasının sevilen isimleri arasındaki rekabet de kızıştı. Recep İvedik 4’e imza atan Şahan Gökbakar ile Pek Yakında filmini izleyicilerle buluşturan Cem Yılmaz arasında gizli bir gişe savaşı yaşanıyor. Pek Yakında filminin ilk 10 günlük cirosu Recep İvedik 4’e yetişemeyince Şahan Gökbakar, Yılmaz’ı sosyal medya üzerinden tiye aldı. Beyazperdenin sevilen iki isminin bu atışmasının ardında ise 2014’ü kimin lider kapatacağı yatıyor.

ŞAHAN ÖNE GEÇTİ

Son 10 yılda Yeşilçam hızla büyürken, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar da filmleriyle öne çıktı. 2014’e kadar Cem Yılmaz’ın filmleri toplam 127 milyon lira, Şahan Gökbakar’ın filmleri ise 119 milyon lira hasılat yapmıştı. Ancak 2014’te dengeler değişti. Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik 4 filmi gişede 72 milyon lira hasılat yapıp rekor kırınca, Cem Yılmaz geriye düştü. 2014 Ekim ayı itibariyle Şahan Gökbakar filmleri toplamda 191 milyon lira ciro yaparak, Cem Yılmaz’a 51 milyon TL fark atmış durumda. Ancak Pek Yakında’nın önümüzdeki günlerde gişe gelirini arttırması halinde aradaki bu fark ortadan kalkabilir.

Haberin Devamı

FİLM SAYISINDA YILMAZ

Yeşilçam’ın iki ezeli rakibi beyazperdede farklı karakterlerle izleyici karşısına çıktı. Cem Yılmaz 6 filme imza atarken Şahan Gökbakar 4 adet Recep İvedik yapımını ve Celal ile Ceren’i izleyiciyle buluşturdu. Cem Yılmaz’ın bugüne kadar gişede en çok izlenen yapımı CM101MMXI Fundamentals oldu. Usta komedyen Cem Yılmaz’ın stand-up gösterisi olan Fundamentals, 3.7 milyon izleyici ile 36.4 milyon lira ciro yaptı. Şahan Gökbakar ise Recep İvedik 4 filmiyle 7.3 milyon izleyici ve 72 milyon TL hasılata ulaşmayı başardı.

Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın gişe rekabeti yıl sonu belli olacak

Haberin Devamı

250 FİLM GÖSTERİME GİRDİ

TÜRK sinema endüstrisi yılın ilk 10 ayında 450 milyon lira hasılat yaparken 43 milyon adet bilet kesti. Bu yıl sinemanın en çok izlenen ilk 10 yapımı arasında 3 adet yabancı film bulunuyor. Gişede 1 milyon izleyici barajını aşan toplam 7 adet yapım yer alırken, ilk 10 ayda 250 film gösterime girdi.

EN YAKIN TAKİPÇİLERİ

TÜRK sinema endüstrisine damga vuran Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın en yakın takipçileri ise Ata Demirel, Mahsun Kırmızıgül, Yılmaz Erdoğan ve Özcan Deniz oldu. Bu isimlerin imzasını taşıyan filmlerin toplam hasılatı henüz 100 milyon TL barajını geçemedi. Ancak 2015’te gösterime girecek yeni yapımlarla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan bu isimler Yılmaz ve Gökbakar’ın da en yakın takipçileri arasında.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!