Kocaoğlu İl Başkanlarını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu İl Başkanlarını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 01:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimin ardından siyasi partilere tebrik ziyaretinde bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kocaoğlu’na üzerinde Arapça Bu da geçer yahu" yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etti.

Haberin Devamı

İzmir’de son günlerde köy mallarının satışı konusunda yaşadığı tartışmalarla gündem olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, biraya geldi. Kocaoğlu, yerel seçimlerin ardından gerçekleştirdiği siyasi partilere teşekkür turunda Delican’la makamında buluştu. Kocaoğlu’na partide kadınlar ve gençler büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde verdiği hizmetlerde hakaret içermediği sürece her türlü eleştiriye açık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Beğenen var beğenmeyen var eksik olan var yapılamayan var. Onlar siyasetin içinde yokuşları inişleriyle değerlendirilecek. Onlar siyasetin olmazsa olmazları. Önemli olan iyi niyet ve samimiyetle çalışmak. Doğru ve adil olmak, tarafsız davranmak. Belediye olarak ekonomik durumumuz son derece iyi. Ciddi yatırım yapacak potansiyelimiz var. Sosyal projeleri öz kaynaklarımızla yapıyoruz. İzmir için birlikte çalışacağız, üreteceğiz. Böyle güzel bir kalabalıkla karşılandığım için önce hanımefendilere gençlere teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Kocaoğlu, basın mensuplarının CHP’li Tire Belediyesi’nin köy mallarını satışa çıkarmasının ardından İl Başkanı Bülent Delican’ın yaptığı ’köylünün malını ham yaptırma’ uyarısıyla geri adım atmasını sorması üzerine şu açıklamada bulundu:

Biz doğruyu yaparız. Herkesi de doğru yapmaya çalışırız. Her türlü eleştiri bizim için değerlendirilir. Eleştirilerden hiçbir zaman rahatsız olmam yeter ki aileye dokunacak haksız saldırı olmasın. Onun dışında her türlü eleştiriye açığız. Eleştirildiğimiz zaman doğruyu bulacağımıza inanırız. Bir sürü yanlış yapılıyor. Basında çıkmazsa muhalefet partisi konuşmazsa ben nereden bileceğim? Nasıl düzelteceğim? Malların satışı işi büyütülecek bir şey değil. Bizim burada ’mal satılmasın’ dersen iş başka boyuta girer. Mal satılmasın değil. Koyduğumuz çizgi şu. Gayrimenkulu belediye satar. Devlet de satar, ihtiyacı varsa satar. Köylünün mera gibi otlak gibi Kozak Yaylası’nda çam ağacı gibi öbür tarafta kestane incir ağacı gibi mandalin bahçesi gibi Hazine arazisine köyün tüzel kişiliğine belediyeye intikal etmiş mallarla köylünün ektikleri biçtikleri araziler satılmayacak. Bizim gayrimenkul konusundaki görüşümüz budur. Kimsenin lokmasını küçültecek işlere izin vermeyiz. Köy gibi yerde kırsal zaten sıkıntılı. Tarımın başlı başına sıkıntıları var. Yerel kalkınma modelini oluşturmaya çalışıyoruz. Köy mallarının satışına karşı çıkmamız seçim kampanyasında ’köyler kapandı, köy malları ne olacak’ demiştim. O sözü tutarlılıkla sürdürüyorum."

Haberin Devamı

"SİYASETTE ELEŞTİRİ DOZUNU AŞAĞI ÇEKMEDİK"

AK Parti İl Başkanı Delican, Aynı ortak çizgiye gelmek bizim için çok önemli. Mal satılabilir. İzmir siyasetinde eleştiri dozunu hiçbir zaman aşağı düşürmedik. Biz konulara bakıyoruz. Bir hata varsa mutlaka duyulur, eleştirilir. Burada tek hedef İzmir’in daha iyi nasıl yaşanılabilir bir şehir olmasıdır. Allah hepimize güç kuvvet versin. Başkan’ın koltuğunda belki yarın bizim bir arkadaşımız olacak. Ortak akılla yürüyerek İzmir’e katkı koymalıyız" dedi.

Delican Kocaoğlu’na üzerinde Arapça Bu da geçer yahu" yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etti ve hikayesini şöyle anlattı:

Zamanın birinde Sultan çok sıkıntı çekiyormuş. Bir derviş de ona yüzük yaptırmış ve yüzüğe de ’bu da geçer yahu’ diye yazdırmış. Hepimizin hayatında sıkıntılı ve sevinçli günler olacaktır. Sıkıntımızda tek sığınacağımız yer, Yaradan’dır" dedi. Kocaoğlu hediye için teşekkür etti.

Haberin Devamı

STRATEJİK PLAN RÖTARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il yönetimi yeni atanan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı makamında ziyaret etti. Karataş, ziyaretten onur duyduğunu belirtti. Kocaoğlu, siyasi partileri yerel seçimin ardından ziyaret etmek istediğini ancak stratejik plan çalışmaları nedeniyle fırsat bulamadığını belirterek, Kentin konularını yeni bağlanan belediyelerimizi köyden mahalleye dönen yerlerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik. Şu anda yüzde 85 civarında ev ödevimizi yaptık. Belli eksikliklerimiz var. Bundan sonra sahada hep birlikte çalışacağız" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kocaoğlu, ülkenin menfaatine olan her konuda MHP’den destek gördüklerini vurgulayarak, ülkenin geçtiği sıkıntılı bir süreçte birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dostluğu geliştirmek gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, Bu coğrafyada birlikte yaşayıp bu ülkeyi elinden geldiği kadar kalkındırmak için yaşam standardını yükseltmek için hep birlikte çalışacağız. Zaman zaman muhalefet oluruz zaman zaman iktidar. Demokrasi varsa bunlar olacak. Yerelde ve genelde muhalefet ne kadar güçlenirse tatlı rekabet o kadar güçlenecek" dedi. Ziyarete yerel seçimde Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştiren MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer de katıldı. İl Başkan Yardımcısı Taşer’le Bornova’da komşu olan Kocaoğlu arasında samimi sohbet gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!